Alexandru Welther, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Alexandru Welther, autorul accidentului petrecut la finele lunii aprilie 2013 în Crasna, în urma căruia un tânăr de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, îşi va petrece următorii patru ani după gratii. Decizia pronunţată în 8 aprilie 2015 de către magistraţii şimleuani rămâne definitivă, după ce în după – amiaza zilei de joi, 7 ianuarie 2016, Curtea de Apel Cluj a respins apelul formulat de Welther împotriva sentinţei Judecătoriei Şimleu Silvaniei.
Reamintim că tânărul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Instanţa şimleuană s-a pronunţat în după-amiaza zilei de 8 aprilie 2015, iar decizia nu nu a fost una definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.”Condamnă inculpatul la pedeapsa rezultantă de patru ani de închisoare. Menţine măsura controlului judiciar dispusă cu privire la inculpat. Cu drept de apel în zece zile de la comunicarea copiei minutei”, se arata în minuta şedinţei din 8 aprilie 2015.
Alexandru Welther a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, refuzul recoltării probelor biologice şi conducerea unui autovehicul pe drumuri publice fără a deţine permis de conducere. În 26 aprilie 2013, în jurul orei 19, tânărul zălăuan a pierdut controlul volanului maşinii pe care o conducea şi a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de iluminat public, situat în centrul Crasnei. În urma impactului, prietenul său, de doar 23 de ani, aflat pe bancheta din spate a maşinii şi-a pierdut viaţa. Şoferul a fugit de la locul accidentului, iar după ce a fost identificat de poliţişti, a refuzat testarea cu alcooltestul, dar şi recoltarea de probe biologice.

La două zile după accident, Welther a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru ca, în ziua următoare, Judecătoria Şimleu Silvaniei să dispună arestarea inculpatului pentru 29 de zile. Inculpatul a avut trei cereri de liberare provizorie, însă doar în urma recursului formulat la ultima dintre ele a fost pus în libertate. Magistraţii Tribunalului Sălaj au admis recursul declarat de către Alexandru Welther împotriva încheierii penale din 28 iunie a Judecătoriei Şimleu Silvaniei. Casând hotărârea atacată, instanţa sălăjeană a rejudecat pe fond cauza şi a admis cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de către inculpat. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Sălaj, pe timpul liberării provizorii, Welther nu a avut voie să părăsească judeţul, trebuia să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori a fost chemat, trebuia să se prezinte la Poliţia municipiului Zalău conform programului de supraveghere întocmit şi nu putea să îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, i s-a interzis să ia legătura cu martorii din dosar, dar şi să conducă autovehicule.
În acest dosar, părinţii tânărului decedat s-au constituit parte civilă şi au cerut inculpatului 4.163 de lei daune materiale şi daune morale în valoare de 500.000 de lei.

Alte articole

Leave a Comment