Alegerile europarlamentare vor avea loc în 26 mai

Alegerea membrilor din România în Parlamentul European va avea loc în 26 mai anul acesta, conform unui proiect de act normativ care primește a primit vineri aprobarea Executivului, în ședința săptămânală.

Proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea zilei de referință pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 prevede că alegerile europarlamentare vor avea loc în 26 mai. Data va fi oficială după ce proiectul adoptat e publicat în Monitorul Oficial.

Un calendar detaliat al acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European se află și el pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului, într-un alt proiect de hotărâre de Guvern.

De asemenea, în cadrul acestor alegeri va fi folosit sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Alegerile europarlamentare au loc la fiecare cinci ani, iar în cadrul acestora, cetățenii din țările membre UE votează pentru a stabili structura Parlamentului European.

Alte articole

Leave a Comment