Alcoolul la volan l-a trimis direct în arestul Poliției

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare, la sfârșitul săptămânii trecute, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Jibou, pe numele unui bărbat de 35 de ani, din comuna Sînmihaiu Almașului. 

Cel în cauză are de ispăşit o pedeapsă de un an, 10 luni și 20 de zile închisoare, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și ucidere din culpă. Faptele au fost comise la data de 28 ianuarie 2018.

În fapt, la data menționată, bărbatul conducea autoturismul pe direcția Bălan-Jibou. Din cauza vitezei excesive, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma impactului, pasagerul de pe locul din dreapta faţă, un adolescent de 18 ani, a fost rănit grav, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale și investigații, dar la scurt timp a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj şi urmează a fi transferat la penitenciar în vederea executării pedepsei.

Alte articole

Leave a Comment