Adolescentul care a violat un copil, condamnat la închisoare cu suspendare

Băiatul de 15 ani din comuna Lozna acuzat că şi-a violat prietenul în vârstă de doar şapte ani a fost găsit vinovat de către instanţa de judecată. Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au condamnat, miercuri, pe adolescentul R.A.N. la patru ani de închisoare sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Sălaj, cu un termen de încercare de şase ani, ne-a declarat judecătorul Claudia Tomşa, purtătorul de cuvânt al instanţei sălăjene.
Potrivit spuselor sale, inculpatului minor i s-a interzis să se apropie ori să ia legătura cu partea vătămată. În plus, acesta a fost obligat să desfăşoare o activitate permanentă într-o instituţie publică stabilită de către Serviciul de Probaţiune, de 65 de ore, după orele de curs, în zilele lucrătoare, dar şi în vacanţă. Instanţa a mai dispus ca tânărul să-i plătească părţii vătămate daune morale în valoare de 15.000 de lei.
După împlinirea vârstei de 18 ani, R.A.N. trebuie să se prezinte la datele stabilite la Serviciul de Probaţiune, să comunice schimbarea domiciliului şi a locului de muncă, dar şi să urmeze un curs de calificare.
Adolescentul a fost trimis în judecată pentru că şi-a abuzat sexual nepotul prin alianţă, promiţându-i că în schimb îi va împrumuta bicicleta. Părinţii copilului molestat au aflat despre viol după ce micuţul a început să aibă coşmaruri, în cele din urmă acesta mărturisindu-i mamei chinul la care a fost supus. Violatorul şi-a recunscut faptele, beneficiind astfel de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute pentru infracţiunea de viol.

Alte articole

Leave a Comment