Adolescent internat într-un centru de detenţie pentru că a omorât un om în bătaie

Adolescentul în vârstă de 16 ani din localitatea Jibou care a ucis cu un pumn un bărbat a fost găsit vinovat de către instanţă de săvărşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Magistraţii Tribunalului Sălaj i-au aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de doi ani. Din durata pedepsei aplicate, vor fi reduse cele aproape şapte luni pe care jibouanul le-a petrecut deja în spatele gratiilor, în arest preventiv. În plus, el va avea de plătit, în solidar cu partea responsabilă civilmente, 835 de lei despăgubiri civile către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi 867 de lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj.

Agresiunea încheiată cu moartea unui om s-a petrecut în 6 noiembrie 2017, când tânărul K.V.C. a intervenit într-un conflict spontan intervenit între un vecin şi unchiul său, şi i-a aplicat celui dintâi o lovitură cu pumnul în zona feţei. Victima s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit în zona capului, producându-se leziuni cerebrale incompatibile cu viaţa. Bărbatul agresat a decedat trei zile mai târziu, la spital.

Adolescentul a fost trimis în judecată la doar o lună de la săvârşirea faptei, după ce şi-a recunoscut vinovăţia în faţa anchetatorilor.
În acelaşi dosar a fost adus în faţa instanţei şi unchiul minorului, acuzat că i-ar fi aplicat două palme vecinului său. El a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de lovire şi condamna la 3.375 de lei amendă penală, calculată pentru 135 de zile-amendă, a 25 de lei ziua. În plus, cei doi inculpaţi vor trebui să achite cheltuieli judiciare către stat de 1.850 de lei.
Soluţia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Alte articole

Leave a Comment