Acuzaţi de contrabandă cu ţigări, aduşi în faţa judecătorilor

Procurorii jibouani au trimis în judecată, în ultima săptămână, patru inculpaţi.
Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Ionuţ Liviu Nemet va fi adus în faţa judecătorilor jibouană fiind acuzaţi de săvârşirea a două infracţiuni de lovire şi alte violenţe, după ce în 7 septembrie 2014, în jurul orei 19, pe păşunea din localitatea Fildu de Mijloc, i-a aplicat lui Todor Onaca lovituri repetate cu o bâtă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 40-45 de zil de îngrijiri medicale.
O oră mai târziu, dar pe aceeaşi păşune, agresorul l-a lovit de mai multe ori cu bâta şi pe Valer Raita Mezei, cauzându-i răni ce au necesitat acordarea de îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc Huedin.
Inculpata Maria Tihoan, cercetată în stare de libertate, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă continuată. Anchetatorii susţin că începând din anul 2013 şi până în 18 februarie 2015, a deţinut şi comercializat, în mod repetat, de la locuinţa sa în localitatea Aluniş, 78 de pachete de ţigări marca Viceroy şi Jin Ling, provenite din contrabandă. Prejudiciul cauzat statului a depăşit 1.000 de lei, la care se adaugă penalităţi în valoare de aproape 1.400 de lei, calculate de ANAF.
Tot în stare de libertate au fost cercetaţi şi inculpaţii Rodica şi Gheorghe Mureşan, aceştia urmând să fie judecaţi pentru contrabandă în formă continuată. Ancheta a scos la iveală că în perioada 2013-2014, cei doi au deţinut şi comercializat în mod repetat, de la locuinţa lor din Aluniş, 49 de pachete de ţigări Jin Ling, Viceroy şi Marble, provenite din contrabandă. În acest fel au cauzat bugetului statului un prejudiciu în valoare de 596 de lei, la care se adaugă penalităţi de 790 de lei, calculate de ANAF.

Alte articole

Leave a Comment