Acțiune comună a polițiștilor derulată în Șimleu Silvaniei și comunele arondate

În Șimleu Silvaniei și în comunele arondate, în data de 21 iunie, a avut loc o amplă acțiune cu privire la sancționarea nerespectării prevederilor legale pentru protecția mediului, prevenirea și combaterea delictelor silvice, a cauzelor generatoare de accidente rutiere și menținerea climatului de ordine și siguranță publică. La această acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Șimleu Silvaniei, din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Rutier precum și polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor. Lor li s-au alăturat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu cei ai Biroului pentru Imigrări Sălaj. La această acțiune comună au mai participat reprezentanți ai Registrului Auto Român Sălaj și ai Gărzii de Mediu. Acțiunea acestora a avut în vedere mai multe obiective: prevenirea și combaterea migrației ilegale, a faptelor care vizează protecția mediului, protecția animalelor, paza bunurilor, prevenirea și combaterea delictelor silvice, precum și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Scopul acțiunii comune a fost reprezentat de asigurarea respectării legislației incidente în domeniile vizate și menținerea unui climat de ordine și sigurantă publică.

În cadrul acțiunii s-au efectuat controale la 12 societăți comerciale și unități de cazare din zonă. Cu această ocazie au fost legitimați cinci cetățeni străini (doi din India, unul din Tanzania, unul din China și unul din Bangladesh).

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 88.615 lei. Cele mai multe sancțiuni, respectiv 40, au fost date pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. O sacțiunie a fost acordată pentru încălcarea prevederilor O.G. 37/2005 privind recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor de producători, mai exact pentru comercializarea produselor agricole şi silvice. Alte nouă sancțiuni s-au acordat potrivit prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului. O sancțiune, în conformitate cu prevederile O.U. G. 28/1999, a fost acordată privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Un număr de șapte sancțiuni au avut în vedere nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Polițiștii au mai dat o sancțiune și pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Cu această ocazie, polițiștii au reţinut un permis de conducere și șase certificate de înmatriculare, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, polițiștii au constatat și trei infracțiuni (una la regimul rutier și două la regimul silvic) și au ridicat, în vederea confiscării, suma de 949 de lei – numerar nefiscalizat. Tot în urma acestei acțuni comune, polițiștii au pus în executare și un mandat de aducere.

One Thought to “Acțiune comună a polițiștilor derulată în Șimleu Silvaniei și comunele arondate”

  1. […] În Șimleu Silvaniei și în comunele arondate, în data de 21 iunie, a avut loc o amplă acțiune cu privire la sancționarea nerespectării prevederilor legale pentru protecția mediului, prevenirea și combaterea delictelor silvice, a cauzelor generatoare de accidente rutiere și menținerea climatului de ordine și siguranță publică. La această acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Șimleu Silvaniei, din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Rutier precum și polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor. Lor li s-au alăturat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean… Citeste mai mult […]

Leave a Comment