Accidente grave pe drumurile județului. Cinci victime, dintre care o fetiță de trei ani în stare gravă

Două accidente grave de circulaţie s-au la sfârșitul săptămânii trecute pe raza județului, evenimente soldate cu rănirea a cinci persoane, dintre care două au fost rănite grav.

Primul eveniment s-a produs pe Drumul Naţional 1G, în localitatea Baica, la ora 11.45. Un bărbat de 52 de ani, din comuna Letca, în timp ce conducea autoutilitara pe direcția Hida-Racâș, pe o porțiune de drum în aliniament și marcaj longitudinal continuu, a acroșat o fetiță de trei ani, care, fiind nesupravegheată, a traversat drumul public prin loc nepermis. Evenimentul s-a soldat cu rănirea gravă a minorei.

În aceeaşi zi, la ora 19, un adolescent de 18 ani, din județul Bihor, conducea autoturismul pe Drumul Județean 108F, iar între localitățile Mălădia și Măeriște, din cauza neadaptării  vitezei de deplasare la condițiile de drum, într-o curbă a pierdut controlul direcției de deplasare, părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. 

Urmare impactului, șoferul și trei pasageri au fost transportați la spital, pentru investigații. O tânără de 32 de ani, din județul Cluj a fost rănită grav, iar conducătorul autoturismului, un tânăr de 26 de ani și un adolescent de 17 ani, ambii din Șimleu Silvaniei, au suferit, de asemenea, leziuni serioase. În ambele cazuri, conducătorii auto au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestor evenimente.

 Atenție părinți!

Copiii sunt imprevizibili și orice clipă de neatenție poate duce la o tragedie. Cea mai importantă regulă pe care trebuie să o învețe micuțul tău este să nu iasă singur din casă și să nu traverseze strada singur. Învață-l să se uite mai întâi în partea stângă, apoi în cea dreaptă atunci când trebuie să traverseze. Este important să cunoască aceste reguli de circulație pentru ca mai târziu să se descurce singur. Arată-i cum să traverseze corect o stradă fără semafor. Înainte de a traversa, trebuie să privească în stânga şi în dreapta pentru a se asigura că  nu sunt maşini care circulă cu viteză prea mare.

Modul în care te comporți ca părinte reprezintă cel mai puternic model, așa că respectă de fiecare dată aceste reguli. Este foarte important ca micuții să se familiarizeze cât mai devreme cu cele mai importante semne de circulație. Când ești la volan încearcă să îl înveți importanța culorilor de la semafor și a trecerii de pietoni.

Explică-i că la culoarea “roşu” sau “galben” trebuie să stea pe loc, iar la “verde” să traverseze. De fiecare dată când vezi semne precum “Trecere de pietoni”, “Stație de autobuz”, “Atenție copii” sau “Atenție bicicliști” încetinește și explică-i cât de important este să respecte regulile asociate cu siguranța rutieră. Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea familiei dumneavoastră ! Conducând preventiv, şoferii pot salva vieţi!

Poliția recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi, iar în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, să acorde atenţie sporită pentru a putea opri în orice moment în siguranţă.

Alte articole

Leave a Comment