Accident mortal în Fildu: un pieton și-a pierdut viața traversând neregulamentar

Seria accidentelor în care sunt implicați pietonii, pare să nu se mai oprească. Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 7.45, poliţia a fost sesizată despre faptul că pe Drumul Comunal 67, în localitatea Fildu de Mijloc, a avut loc un accident de circulaţie.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că şoferul, un bărbat de 26 ani, din Huedin, care se deplasa cu autoutilitara pe raza localităţii menţionate, a surprins şi accidentat un pieton care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure. În urma impactului, pietonul în vârstă de 90 de ani, din Fildu, a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Poliţiştii rutieri recomandă pietonilor să fie prudenţi atunci când se angajează în traversarea drumului şi să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă. Accidentul de la Fildu este cel de-al cincilea, produs în ultimele patru zile pe șoselele din Sălaj, în toate fiind implicați pietoni care au traversat fără să se asigure, ori prin loc nepermis.

Leave a Comment