Abonatul la amenințări cu sinuciderea s-a urcat din nou pe blocul Mercur din Zalău

Bărbatul fără adăpost în vârstă de 49 de ani, din municipiul Zalău, cunoscut pentru amenințările cu gesturi necugetate pe care le repetă sistematic, s-a urcat din nou, marți seara, pe blocul „Mercur” din centrul municipiului amenințând, ca de fiecare dată, cu un gest extrem. Trecătorii au telefonat la numărul unic de urgență 112 pentru a anunța autoritățile cu privire la această situație, devenită deja obișnuită pentru zălăuani.

Echipaje ale Poliției și Jandarmilor, dar și un echipaj de la  Pompieri, au sosit la fața locului pentru a-l convinge pe bărbat să coboare de pe bloc.
Bărbatul în cauză amenință cu gesturi extreme la intervale scurte de timp, ultima dată când a făcut acest lucru fiind 19 iunie, atunci când o „armată” de pompieri, polițiști, jandarmi și paramedici a așteptat timp de două ore până când omul a fost convins să coboare de pe bloc. În ultimii ani, bărbatul a fost personajul central al mai multor evenimente de acest fel, prin care şi-a exprimat nemulţumirile faţă de regulamentul Adăpostului de Noapte, locul în care este cazat, ca și alți oameni ai străzii, refuzând însă să înțeleagă și să respecte regulamentul și programul acestui centru. În primăvara acestui an, bărbatul s-a urcat pe un turn de 25 de metri înălţime, în semn de protest că este obligat să părăsească adăpostul în fiecare dimineaţă.

După două ore, pompierii și polițiștii l-au convins pe bărbat să coboare și l-au transportat la Spitalul Județean Zalău. Din păcate, autoritățile dau dovadă de neputință de fiecare dată în acest caz și nu reușesc niciodată să întreprindă un demers legitim, eficient, pentru ca zălăuanii să nu mai fie nevoiți să asiste, iată, o dată la fiecare două săptămâni, la acest spectacol sinistru. Totodată, administratorii imobilelor ar trebui să ia urgent măsuri de asigurare și blocare a accesului oricărei persoane neautorizate pe terasele blocurilor, iar locatarii să fie mai vigilenți și să nu permită accesul în imobil persoanelor necunoscute, ale căror reacții sau gesturi nu se limitează mereu doar la acte inofensive. Din păcate însă, accesul pe terasa acestui bloc se poate face şi pe scara de incendiu din exterior, scară ce nu poate fi blocată sub nicio formă potrivit legislaţiei în vigoare.

6 Thoughts to “Abonatul la amenințări cu sinuciderea s-a urcat din nou pe blocul Mercur din Zalău”

 1. Anonim

  Dar locatarii blocului ce lasa sa intra si la esirea pe acoperis ar trebuii sa inchida sa nu aiba acces orcine ! Si ei de vina ca nu intraba la interfon ca cine ca dupa voce precis ca arvda sema ca e un drogat ! Autoritatile ar trebuii sa pune sa plateasca aceste intervenții prin munca in folosul comunitatii

 2. anonim

  Dar unde mai participam la spectacol ? Cine sa mai faca niste ore suplimentare de CIRC !!!!!! Doar cine credeti ca plateste NOI Prostimea.

 3. Gghhgjj

  Trebuie pus bota pe el !!!sa stir de Africa !altfel va face circ in fiecare saptamana !!!!!

 4. Tăunu

  Trebuie lăsat să sară, nu se întâmplă nimic. Ciorile zboară !

 5. Alfaman

  O sa fie daramat blocul?

 6. Anonim

  Pinjeti-l un pic si gata.Sau dati-i naibii un bilet pana-n Paris !!!.Numa dus…

Leave a Comment