Abia învestit în funcţie, Ionel Ciunt pune „tunurile” pe directorii de deconcentrate

VIDEO
În prezenţa secretarului de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Constantin Chiper, sâmbătă, a avut loc ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect de Sălaj, Ionel Ciunt. La eveniment au mai participat o parte dintre parlamentarii sălăjeni, primari, precum şi majoritatea şefilor de instituţii deconcetrate. În discursul său de predare a mandatului, fostul prefect, Filonaş Chiş, a ţinut să sublinieze că perioada în care s-a aflat la conducerea Prefecturii a fost una destul de scurtă, însă „concentrată”, timp în care a reuşit să gestioneze problemele cu care s-a confruntat instituţia.
Ulterior momentului de depunere a jurământului, noul prefect al judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, a apreciat că, deşi se află la cea de-a treia numire în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu, astfel că „fişa postului” nu ar trebui să-i fie străină, la această dată, problemele sunt total diferite de cele pe care le-a întâmpinat în mandatele anterioare. „Angajamentele pe care România le are faţă de partenerii noştri europeni şi euroatlantici, realităţile economico-financiare din ţară, dar mai ales aşteptările şi nevoile oamenilor impun o abordare profesionistă a actului de guvernare. Programul de guvernare al actualului Guvern tebuie să aibă ca finalitate o Românie puternică. Acest lucru înseamnă şi instituţii puternice, autoritare şi cinstite”, a mai spus prefectul. Acesta a adăugat că o bună gestionare a banului public şi atragerea de fonduri europene ar putea fi o soluţie pentru ceea ce înseamnă proiectul de dezvoltare locală.
„În acest moment, românii au nevoie, în special, de speranţă şi încredere, deziderate realizabile cu ajutorul unor lucruri suficient de simple. Nu cred că este nevoie de o sumă foarte mare de bani ca un funcţionar public să respecte Codul de conduită a funcţionarului public. Nu cred că este nevoie de resurse financiare mari pentru ca oricare dintre funcţionarii publici din judeţ să fie mai amabili. Nu cred că este nevoie de buget, ca un funcţionar public să fie mai generos în a rezolva problemele cu care cetăţenii vin în instituţiile publice”, a subliniat Ionel Ciunt, care a atras atenţia directorilor de deconcentrate prezenţi la eveniment să fie foarte atenţi la toate aceste aspecte, „la aceste lucruri care înseamnă puţin, dar care aduc un plus de bunăstare în societatea noastră”. În final, Ionel Ciunt le-a reamintit aceloraşi directori că articolul 123 din Constituţie prevede că „prefectul conduce instituţiile deconcentrate”, astfel că va uza din plin de această prevedere constituţională, urmând să se folosească „aşa cum trebuie” de obligaţia şi, totodată, de dreptul pe care i-l oferă Constituţia.
Ionel Ciunt a mai ocupat fotoliul de prefect de Sălaj, în perioadele aprilie 2004 – ianuarie 2005 şi februarie 2009 – octombrie 2009.

Alte articole

14 Thoughts to “Abia învestit în funcţie, Ionel Ciunt pune „tunurile” pe directorii de deconcentrate”

 1. Anonim

  Atentie la bancomate!

 2. damina

  ar trebui sa analizeze situatia subordonatilor de la inmatriculari auto care refuza sa puna in aplicare hotarari definitive si irevocabile care obliga serv. inmatriculari sa inmatriculeze autovehiculele fara plata taxei de emisii poluante (castigate pe L 9/2012)

 3. Anonim

  Pune oameni care au valoare nu ciurucuri cum ai pus la APIA, somaj sau alte deconcetrate !!!!Apropo ce zice prietenul tau Rus dupa ce l-ai pus pe pernes director???sau ca il tii pe pura la somaj dupa ce a fost si la pdl?
  pune in functii de conducere oamani capabili nu oameni care nu au nici o valoare, ci doar sa aiba masina institutiei sub fund si sa o foloseasca in scop personal…

 4. Anonim

  vorbe-n vant spuse de prefect

 5. gaudeamus

  Gau deamus igitur hai sa ne pupam in c….! Vai de ea tarisoara.

 6. Anonim

  nici cu salariu minim pe economie un functionar public nu poatre sa o duca bine.E diferenta mare intre salariile deconcentratelor si primari. Cand se va aplica legea salarizarii unice?Personalul din primari le duce tot pe tava salariatilor din deconcentrate.

 7. colegul din dsv

  Articolul 123 se refera chiar si la DSV?

 8. Il mai tineti pe PDListul de Magyar la Finante

  Sau a trecut si asta la PNL ca fosta directoare de la API, care iar pandeste scaunul de director?

 9. Anonim

  pe OROS cand il schimba

 10. Anonim

  La DSV cind se schimba ramolitul de director,nu trece la pensie?

 11. Anonim

  Pe Matolcsi cind o schimbati ca afacut ce avrut la AJPS in frunte cu clanul ei ,chiar nu aveti mai competent decit ea?

 12. Anonim

  sa verificati si directorii de la psd,cum ar fi Tautu

 13. Anonim

  Chiar la somaj om mai capabil decat Pura sandel nu aveti? el face trafic cu masini din germania si se plimba cu masina institutiei la cravata prin oras,sa nu uitam ca a fost un pdl ist feroce presedinte de organizatie etc.. iar acuma tace chitic in tabara psdului ca sa-si pastreze postul ce calitati exceptionale are caci la varsta lui a pus mana pe ciolanul de directoras si nu il mai lasa, inteleg caci teo e la prefectura …dar unde sunt valorile in tara asta.Nu faceti nimic nici voi psd isti toti sunteti niste politruci care va luptati pentru interesele personale pacat ca merge poporul la vot,ar trebui sa mergeti voi sava votati pe voi….

 14. Romi

  他媽的
  Tā mā de

Leave a Comment