A vandalizat locuinţa bunicii

Un tânăr de 26 de ani din comuna Benesat a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestarea preventivă. Motivul? La finalul  săptămânii trecute, mai exact sâmbătă 6 noiembrie, şi-a ameninţat bunica cu care locuia şi a distrus mai multe bunuri din locuinţa acesteia. Cu o zi înainte, pe numele tânărului, Judecătoria Jibou a emis un ordin de protecţie prin care i-a impus acestuia multe obligații.

Concret, tânărul trebuia să părăsească locuinţa şi să păstreze o distanță minimă de 500 de metri față de bunică. După cum au explicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în aceeași zi, bărbatul și-ar fi încălcat obligațiile mergând în locuinţa în care se afla bunica sa. Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii  de încălcarea oricărei măsuri dispuse prin ordinul de protecție, faptă prevăzută și pedepsită de Legea pentru prevenirea si combaterea violenţei în familie.

Astfel, în dimineața zilei următoare, 6 noiembrie, bărbatul a pătruns din nou în locuința bunicii, unde a distrus geamul de la ușa bucătăriei, dar şi un geam de la o vitrină aflată în casă. “Polițiștii sesizați au întocmit un nou dosar penal pentru distrugere și încălcarea ordinului de protecție și au luat măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul în cauză”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj. Bărbatul a fost prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul a dispus arestarea acestuia la domiciliu, urmând să își execute pedeapsa, desigur într-un alt loc decât cel din care a fost evacuat.

“Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea administrării întregului probatoriu și luării măsurilor legale”, au  adăugat reprezentanţii IPJ Sălaj.

One Thought to “A vandalizat locuinţa bunicii”

Leave a Comment