A recunoscut că a condus după ce a băut, iar acum speră la o pedeapsă blândă

Un bărbat acuzat că s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice a fost trimis în judecată de către procurorii şimleuani. Inculpatul şi-a recunoscut fapta şi a încheiat cu reprezentanţii Parchetului un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care s-a stabilit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de suspendare de doi ani.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Parchetul Sălaj, în 18 aprilie 2016, în jurul orei 20.00, Keczeli Alexandru, a condus pe DC 79 pe raza localităţii Horoatu Crasnei, autovehicului marca Volkswagen Pop cu numărul de înmatriculare SJ-04-YNA, deşi consumase băuturi alcoolice. Bărbatul a fost oprit în trafic de către organele de poliţie, iar la testarea cu etilotestul, aparatul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost condus la Centrul de Permanenţă Crasna, în vederea recoltării probelor biologice, unde i s-au recoltate două probe de sânge. „Din buletinul de analiză toxicologică rezultă că inculpatul avea în sânge, la momentul recoltării, o valoare de 1,60 g/l alcool pur în sânge la prima probă  – ora 20,47 şi 1,40 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă – ora 21.47”, se arată în comunicatul amintit.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis spre competentă soluţionare la Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Judecat pentru că a accidentat un biciclist

Aceeaşi instanţă va trebui să se pronunţe şi în dosarul în care procurorii l-au trimis în judecată pe Kovacs Romeo Jeno, sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Cercetările efectuate au scos la iveală că în 23 mai 2014, în jurul orei 8.00, inculpatul conducea autoutilitare marca Mercedes-Benz Sprinter, pe DJ 1108 G, pe raza comunei Crasna. La un moment dat, acesta a iniţiat manevra de depăşire regulamentară a unui biciclist care se deplasa în acelaşi sens, însă în timpul depăşirii, biciclistul a virat brusc fără să se asigure. Conducătorul auto a frânat brusc şi a virat stânga de volan, însă nu a putut evita impactul, astfel că a acroşat biciclistul cu partea din dreapta faţă a autoutilitarei. Acesta din urmă a căzut pe carosabil, iar autoutilitara a pătruns pe sensul opus de  circulaţie, după care s-a răsturnat în şanţul lateral. Persoana vătămată  a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 155-160 zile de îngrijiri medicale, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa, mai spun anchetatorii.

Alte articole

Leave a Comment