A plouat cu dosare penale pe şoselele sălăjene

Nu mai puţin de zece conducători auto s-au ales cu dosare penale la finele săptămânii trecute, după ce au fost prinşi de poliţiştii sălăjeni, conducând autoturismele deşi nu aveau permise de conducere sau autovehiculele nu erau înmatriculate, ori erau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, joi, 29 august, în jurul orei 20, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul poliţiei municipale l-au identificat în trafic, pe Dănuţ B., de 29 ani, din localitatea Răstolţu Deşert, în timp ce conducea pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiu, autoturismul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.
O zi mai târziu, vineri, 30 august, poliţia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către Marius G. despre faptul că pe strada Torentului, din Zalău, o autoutilitară condusă de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, a acroşat un autoturism care se găsea parcat pe marginea străzii şi a avariat uşa unui garaj. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Biroului Rutier, conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana lui Vasile P., de 53 ani, din Zalău. În urma testării cu aparatul alcooltest s-a evidenţiat o alcoolemie de 1,26 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
Tot în aceeaşi zi, poliţiştii Postului de Poliţie Sîg, aflându-se în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier, pe drumul judeţean 191D, prin localitatea Tusa, l-au surprins pe Florin T., în vârstă de 32 ani, din localitate, conducând autoturismul proprietate personală, fără a poseda permis de conducere. Tot conducând fără permis a fost prins şi Ştefan V, de 59 ani, din localitatea Tusa. Bărbatul conducea mopedul fără a poseda permis de conducere şi nu doar atât, acesta era şi neînregistrat.
Un alt conducător auto, Romeo L., de 40 ani, din localitatea Inău, a fot surprins de poliţiştii jibouani tot vineri, ora 16:46, în timp ce conducea prin localitate tractorul proprietate personală, fără să deţină permis de conducere.
Ziua de vineri s-a dovedit a fi una cu ghinion şi pentru Dorel B., de 37 ani, din localitatea Valcău de Jos, care a fost identificat în trafic de poliţiştii şimleuani, conducând autoturismul prin localitate, fără a poseda permis de conducere.
Potrivit sursei citate, duminică, 1 septembrie, în jurul orei 1, pe strada Simion Bărnuţiu din Zalău, lucrătorii Biroului Rutier Zalău l-au surprins în trafic pe Cristian P., de 24 ani, conducând autoutrismul, deşi avea o îmbibaţie alcoolică de 1,00 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, dimineaţa, în jurul orei 10, a fost identificat în trafic pe bulevardul Mihai Viteazu, şi Ionuţ Ş, de 14 ani, din Zalău, conducând mopedul fără a poseda permis de conducere. Tot duminică, poliţiştii Postului de Poliţie Almaşu, l-au depistat pe drumul judeţean 108 N, pe direcţia Mesteacănu – Băbiu, pe Radu M., de 47 ani din judeţul Cluj, în timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere. Ultima infracţiune constatată a săptămânii trecute a fost cea din noaptea de 1 spre 2 septembrie. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, în jurul orei 1, poliţiştii cehani aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Dozsa Gyorgy, l-au surprins pe Daniel S. în vârstă de 27 de ani, din judeţul Maramures, conducând autoturismul cu o alcoolemie de 0,62 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit pe numele şoferilor acte premergătoare începerii urmăriri penale pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.

Alte articole

Leave a Comment