A murit medicul anestezist Ioan Costinaş

Medicul Ioan Costinaş, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, a decedat miercuri, 3 octombrie. Născut în 1948, în satul Poieni, judeţul Alba, dr. Costinaş a urmat cursurile Liceului Teoretic din Lonea, judeţul Hunedoara, şi a terminat, în 1972, Facultatea de Medicină Generală Cluj-Napoca.

După absolvirea studiilor superioare, a activat ca medic de medicină generală, iar în 29 octombrie 1979 s-a alăturat echipei de specialişti a Spitalului Judeţean Zalău, în funcţia de medic secundar. Pentru aproape doi ani – din septembrie 2007, până în februarie 2009 – a fost medic şef Secţie Anestezie şi Terapie Intensivă.
Acum cinci ani s-a pensionat pentru limită de vârstă, dar a continuat să lucreze cu contract de prestări servicii până la finele lunii septembrie 2015, în linia de gardă ATI

„De-a lungul prestigioasei cariere, a urmat cursuri de formare profesională continuă, a participat la numeroase cursuri și congrese de specialitate în țară și în străinătate. A fost un profesionist de excepție, apreciat deopotrivă de pacienți și colegi”, au precizat foştii săi colegi de la Spitalul din Zalău.

Alte articole

Leave a Comment