Şoferii, taxaţi pentru viteză excesivă

Şoferii, taxaţi pentru viteză excesivă

Aproximativ 800 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţiştii sălăjeni, în ultima săptămână, pentru încălcarea regulilor de circulaţie, dintre care aproape jumătate pentru depăşirea vitezei legale pe drumurile judeţului. Totodată, 37 conducători auto au rămas şi fără permisul de conducere pentru diferite abateri în trafic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că sancţiunile aplicate şoferilor indisciplinaţi au însumat peste 100.000 de lei. În perioada 17-24 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Sălaj au constatat şapte fapte de natură penală şi au aplicat 800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 109.500 de lei. De asemenea, au fost reţinute şi zece certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Astfel, dintre sancţiunile aplicate, 770 au revenit conducătorilor auto care au săvârşit diferite abateri în trafic, majoritatea pentru conducerea autovehiculelor cu viteză peste limita legală, respectiv 414 şoferi, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, 46 sancţiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat pe interzis, 21 bicicliştilor şi mopediştilor neechipaţi corespunzător în trafic, în timp ce două sancţiuni au fost scrise pe numele căruţaşilor.

Şoferi deveniţi pietoni

Pe lângă amenda primită, 37 şoferi au rămas şi fără permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Printre aceştia se numără şapte conducători auto prinşi băuţi la volan, tot şapte care au depăşit viteza legală cu peste 50 de kilometri/oră, în timp ce şase şoferi au rămas fără permis pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare. Alţi 17 conducători auto s-au aflat cu permisul suspendat pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor în drept, ori ca urmare a circulaţiei pe contrasens.

Leave a Comment