Procurorul Crin Bologa a obţinut un nou mandat de şef al Parchetului sălăjean

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj va fi condus pentru următorii trei ani tot de Crin Bologa, după ce acesta a obţinut una dintre cele mai mari medii dintre toţi procurorii din ţară participanţi la concursul organizat de Institutul Naţional al Magistraturii. Magistratul sălăjean deţinea funcţia de prim procuror de la sfârşitul anului 2012, însă, în luna septembrie a acestui an, în urma încheierii mandatului, funcţia a fost scoasă la concurs.
Pentru conducerea Parchetului sălăjean, Crin Bologa a fost singurul candidat. Procurorul a fost notat cu 9,85 pentru proiect şi cu 9,60 la proba scrisă obţinând astfel media 9,72, potrivit listei afişate, zilele trecute, de reprezentanţii Institutului.
În cei 20 de ani de când este procuror, Crin Bologa, în vârstă de 42 de ani, a ocupat mai multe funcţii de conducere în parchete, printre cele mai importante numărându-se şi cea de procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, în perioada 2005 – 2007. La sfârşitul anului 2007 a demisionat şi a revenit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, din 2009 fiind şef al secţiei judiciare până în 2012, când a preluat funcţia de prim procuror, în urma concursului organizat de Institutul Naţional al Magistraturii. Acesta a obţinut media 9,46 la concursul pe funcţie, faţă de 9,29, cât a obţinut contracandidata şi colega sa Rodica Bogdan.

Leave a Comment