Vor să pună botniță presei

După ce a conștientizat că România rămâne de la o zi la alta tot mai pustie, mai precis fără plătitori de taxe și impozite (din care să-țiprimească ei salariile), acest “geniu” de la Finanțe, ministrul Eugen Teodorovici, a făcut toate demersurile pentru a limita dreptul la muncă în străinătate pentru cei plecați. Și, cum inepțiile individului nu ar fi fost suficiente, Teodorovici vrea acum să pună botniţă presei, să astupe gura ziariştilor care îi incomodează pe actualii guvernanţi.

Dacă vă aduceți aminte, la finalul anului trecut, ministrul Finanţelor Publice din România propunea ca toţi cetăţenii țării noastre – deocamdată europeni cu acte în regulă – să poată munci doar cinci ani într-o ţară din Uniunea Europeană. Ca apoi, sub pretextul că doar așa s-ar echilibra diferențele de dezvoltare între regiuni, aceeași români să umble cu jalba în băţ să îşi caute de lucru în altă ţară.

Nu a trecut nici o lună de la acea inepție, că acum, la începutul lui 2019, acelaşi inteligent de Finanțe să îşi revarse veninul cu mânie proletară, asupra presei mioritice. Și asta exact în perioada în care, spre disperarea întregii Europe, România condusă de un guvern de infractori şi de analfabeţi a preluat preşedinţia UE. În ton cu șefii săi pe linie politică, care fac și desfac legi după cum le taie capul, mai precis după chipul şi asemănarea lor, ministrul Finanţelor a anunţat recent că va propune modificarea legii, astfel încât presa să nu mai publice informaţii pe surse, iar ziariştii care nu suportă botniţa cenzurii să fie amendaţi. “Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice – dar o să verific personal acest lucru – şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă”, a anunţat Eugen Teodorovici în contextul în care un  senator din opoziție a dezvăluit că angajaţilor din Ministerul de Finanţe li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018. Cum era şi firesc, informaţia a fost preluată imediat de jurnalişti şi a făcut ocolul trusturilor de presă. Sigur, vedeți dumneavoastră, presa din România este departe de a fi perfectă, pentru că, vrem sau nu, ea este oglinda societății noastre. Cu alte cuvinte, a preluat cu bune și rele metehnele acestei nații. Totuși, în cazul de față, în loc să verifice declaraţiile date de politicieni, sau să îi taxeze corespunzător pentru dezinformare, Teodorovici amenință – în cel mai bolșevic mod cu putință – că vrea să schimbe legislaţia, astfel încât jurnaliştii care publică  informaţii mai greu de digerat de către guvernanţi, să fie amendaţi. Pentru că ei pot…

Situația este cu atât mai gravă cu cât nu văd de ce ar trebui amendat un jurnalist care publică declaraţia unui politician? Mi se pare de “noaptea minţii” să împuști mesagerul, doar pentru că nu-ți convine informația pe care acesta o transmite. Or, o astfel de reacție arată disperarea la care au ajuns cei din Guvern, în raport cu ultimele fragmente de presă liberă din România.

Cu o astfel de poziționare față de, probabil, singura redută rămasă în picioare în fața atacurilor la democrația din țara asta, nu m-ar mira dacă, în scurt timp, se va da o Lege a presei, care să ne oblige să publicăm doar articole avizate de aparatul de partid al lui Liviu Dragnea. Să știți că așa fragilă cum este ea acum, cu problemele serioase pe care le duce în spate, presa mioritică are mari șanse să accepte legea pumnului în gură. Este, de altfel, ceea ce își doresc toți infractorii aflați în funcții de conducere. Nu văd de ce nu și-ar dori-o și cei din preajma lui Dragnea. Atunci va fi momentul în care democrația din țara asta va trăi ultimele sale clipe.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Vor să pună botniță presei”

  1. Anonim

    Stai să vezi, urmăm noi, ăștia care „comentăm” pe la articole împotriva bandei de tîlhari a lui Dragnea! O să înființeze (cf. Orwell) Ministerul Adevărului și Poliția Gîndirii, cu comisari de la PSD, ALDE și UDMR, care o să ne ancheteze, amendeze, aresteze și întemnițeze pentru delicte de opinie, de lezmaiestate la adresa bandei lor de tîlhari și a Supremului Dictator.

  2. anonim

    Vadane iar ai luat-o pe aratura . Nu stiu ce scoli ai facut dar sa spui ca guvernul ROMANIEI este format din infractori si analfabeti inseamna ca analfabet esti si tu .

Leave a Comment