Tu unde ești când eu mă revolt și pentru tine?

Da, știu, sunt conștient de faptul că un jurnalist ar trebui să fie imparțial, că ziaristul ar trebui să aibă capacitatea emoțională să nu fraternizeze cu nicio parte dintr-un subiect. Permiteți-mi, însă, ca în cazuri extreme, să dezbrac această haină, să pot redeveni pentru câteva momente tată și soț, să pot lupta în acele clipe pentru viitorul familiei mele, așa cum ar trebui să procedeze orice alt bun român. Fie și în ajun de Crăciun sau de Revelion.

Ori de câte ori protestez public – în stradă sau pe rețelele de socializare – îmi pun întrebarea ce aș răspunde dacă aș fi chestionat de vreun jurnalist cu privire la atitudinea mea. Nu cred că aș avea un răspuns imediat. Și nu din cauză că nu aș știi cu exactitate de ce mă aflu acolo, de ce am ales să mă exprim public, ci pentru că pur și simplu lista nemulţumirilor mele este extreme de lungă și mi-ar fi destul de greu să aleg cu care dintre ele să încep.

Fără doar și poate, principalul motiv din lista lungă de nemulțumiri ce-mi apasă sufletul se leagă de modificările aduse Legilor Justiţiei. Acesta este, de altfel, principalul argument pentru care zecile de mii de români au ieșit și ies în stardă, în frig, ploaie sau ninsoare, pentru a striga împotriva unor politicieni parlamentari cărora li se cere să ia jos “labele” de pe Justiție, de pe Codul penal, de pe DNA, de pe ANI, de pe viitorul meu, al copiilor mei, de pe țara asta. Ca să înțeleagă toată lumea, protestele acestea nu sunt îndreptate, practic, împotriva unor legi, ci împotriva persoanelor și, evident, a motivelor care conduc la aceste modificări legislative. Oameni buni, cum să dai credit unor schimbări legislative atât de importante când autorii lor sunt Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader, Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Carmen Dan, Olguţa Vasilescu, Codrin Ştefănescu, în spatele cărora fac scut alte câteva sute de politicieni corupți?! Cum să stai cu mâinile în sân, să rămâi indiferent la ceea ce se întâmplă, când indivizii amintiți mai sus sunt prinși la furat și, pur și simplu, în loc să fugă cât îi țin picioarele, ei îți rânjesc sfidător în față?! Indivizii ăștia, fiecare în parte, profită de pozițiile temporare pe care le au în funcții cheie pentru a-și face pârtie în fața Justiției. Au primit Puterea din partea electoratului, așa că o folosesc cu un tupeu nemaiîntâlnit, fără să clipească măcar, pentru a-și rezolva fiecare problemele cu legea. Este incredibil unde s-a ajuns!

Ei bine, acesta ar fi pe scurt principalul motiv pentru care mă revolt. Însă tu, cel care stai acasă liniștit, în fotoliu, alături de cei din familie, la căldură, la un pahar cu vin fiert, tu cel care mă ironizezi pentru că mă revolt, tu unde vei fi atunci când toate acestea îți vor fi confiscate?

Alte articole

Leave a Comment