Ştiri vechi/ştiri noi

• Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a amânat cu cel mult cinci luni decizia privind stabilirea datei aderării la UE a Bulgariei şi României, pentru a verifica dacă cele două state tratează cu seriozitate corupţia şi crima organizată, relatează Financial Times în ediţia online. Se verifică în continuare.
• Traian Băsescu nu îşi va delega atribuţiile şi va conduce ţara din salonul pe care îl ocupă la Spitalul Universitar din Viena. Potrivit purtătorului de cuvânt Adriana Săftoiu, în camera lui Traian Băsescu au fost instalate toate liniile telefonice necesare desfăşurării activităţilor preşedintelui. De asemenea, Săftoiu a declarat că preşedintele se simte bine, însă nu a putut preciza timpul de recuperare de care va avea nevoie Traian Băsescu. Purtătorul de cuvânt a ţinut să precizeze că cheltuielile pentru operaţie sunt suportate de familia Băsescu.
• Primul-ministru Călin Popescu -Tăriceanu va participa, în data de 12 mai, la Summit-ul „UE-America Latina”, care se va desfăşura la Viena. În marja Summit-ului, în data de 11 mai, Tăriceanu va participa, alături de alţi şefi de guverne ai statelor europene şi de oficiali ai Comisiei Europene, la un meci de fotbal organizat în scopuri caritabile.
• Theodor Stolojan regretă că l-a delegat pe Călin Popescu Tăriceanu să conducă Partidul Naţional Liberal. Consilierul prezidenţial a făcut această declaraţie la Antena 1, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”. Stolojan a precizat că la început a crezut că Tăriceanu va continua orientarea partidului spre fuziunea cu PD, pentru crearea unei forţe politice de dreapta, dar că, între timp, premierul şi-a format „un grup” şi nu a reuşit să păstreze un echilibru. În cadrul aceleiaşi emisiuni, Stolojan a declarat că se va reîntoarce în PNL şi va încerca să-i convingă pe liberali de oportunitatea unei fuziuni cu PD. Stolojan a subliniat că direcţia în care se îndreaptă PNL cu Tăriceanu în fruntea partidului nu este cea stabilită în programul politic al partidului. „Eu am crezut că domnul Tăriceanu (…) va continua acest drum, mergând până la fuziunea dintre PNL şi PD. (…) Acum, văzând ce se întâmplă, vă pot spune, fără niciun fel de reţinere, că aş fi preferat să deleg pe altcineva care să continue ceea ce noi am scris în acest program politic”, a afirmat Theodor Stolojan.
• Ştiri vechi/ştiri noi. Nici nu are importanţă în ce an au fost difuzate aceste ştiri. Parcă în România nu se schimbă nimic, sigur discursurile/declaraţiile politicienilor. În bine. Constatăm şi noi, nu dăm cu parul…

Daniel Sauca

Alte articole

Leave a Comment