Se fură în draci! Inclusiv la Bac.

De la începutul vieţii de cetăţean cu drepturi depline unii tineri optează pentru furt.

268 de elevi au fost daţi afară miercuri, 29 iunie, din examenele de Istorie şi Matematică din cadrul Bacalaureatului. Ei au fost eliminaţi de la proba scrisă obligatorie a profilului pentru tentativă de fraudă sau deţinere de telefoane mobile. Peste 230 de elevi au fost daţi afară şi din examenul de Limba şi literatura română pentru copiat.

De unde să înveţe copiii altceva când aproape toată lumea fură? Dacă nu fură şi părinţii sau vecinii lor, atunci cel puţin doctrina multor familii este aceea că dacă eşti cinstit eşti fraier.

Mergeţi în judeţul Maramureş. Cu cât te apropii de Ucraina (Vama Sighet) se înmulţesc casele noi şi casele în construcţie. Mergeţi spre Moldova, şi cu cât te apropii de Vama Siret sau de Vama Albiţa peisajul rural imobiliar îţi explodează în faţă. Dacă acum zece ani, noi ardelenii, priveam cu milă spre fraţii moldoveni cu casele lor din chirpici şi cu acoperişurile din tablă să ştiţi că ne-am luat-o! Ne-au depăşit! Au muncit mai mult sau au fost mai inteligenţi dar Sărmaşul este un cartier de case sărăcăcios pe lângă satele de pe ruta Câmpulung Moldovenesc

Alte articole

Leave a Comment