Orizonturi oarbe

Indiferent de momentul în care acționează, hoţii rămân tot hoţi. Că o fac când oamenii cinstiţi dorm, când oamenii corecţi sunt plecaţi la serviciu sau în concedii, iarna sau vara, fapta lor tot hoție se numește.

Cine a crezut că PSD se liniștește, s-a înșelat. PSD a așteptat doar momentul oportun să-și înfigă din nou colții în democrație. Totuși, insistenţa cu care PSD încearcă, în acest mandat, să preia complet controlul Justiţiei pentru a-și favoriza infractorii demonstrează din nou, dacă mai era cazul, că hoţii rămân tot hoţi, indiferent de vremuri sau conjuncturi politice. Oricâte rânduri de blană ar schimba, partidul ăsta rămâne practic la aceleași năravuri. Poți să le faci orice, să protestezi până îți pierzi vocea și energia, să atenționezi toate organismele internaţionale existente, să ameninți cu orice, în cazul PSD, hoția i-a în sânge. Mai grav, ea se pare că-i, pur și simplu, în AND-ul politic al partidului. Și cum ar fi altfel când PSD este, ca de altfel toate celelalte partide românești, un produs al unui popor catalogat “dincolo” ca fiind unul “de hoți”?

Da, am aflat deja că majoritatea politicienilor din România sunt hoți sau au cochetat – cel puțin la un moment-dat – cu ideea, însă cei din PSD par să fie “crème de la crème”. Acest lucru l-au demonstrat deja, cu fapte evidente, în nenumăratele tentative de preluare a controlului asupra Justiţiei.

Dacă în iarnă a scos în piețe zeci de mii de oameni care au protestat împotriva acestui lucru, PSD nu se potolește, de parcă alte probleme în țara asta nu ar exista. Noaptea-s hoţi, ziua-s hoți, ei nu se lasă. Sunt hoți până la capăt. În loc să se ocupe de adevăratele probleme ale țării, de lipsa banilor care ar trebui să acopere mizeriile promise electoratului în campanie, PSD face tot ce poate pentru a pune cătușe Justiţiei, la fel cum se întâmpla pe vremea lui Adrian Năstase. Și cum poate s-o facă mai bine, decât să controleze politic guvernamental procurorii şi judecătorii?

În privința PSD, e clar, ne-am lămurit. Nu cred că se mai poate face ceva, atâta timp cât este condus de indivizi penali ce vor să controleze tot ce le periclitează libertatea de a fura. Pe ăștia nu-i mai vindecă nimeni, nici legea, nici măcar puşcăria. Pur și simplu sunt disperați să scăpe de pedepsele care le bântuie visele. Iar acest lucru se întâmplă pentru că, exact cei care ar fi trebuit să aplice legea cu strictețe, n-au făcut-o în momentul în care se impunea acest lucru. Iar astăzi – după încâncenarea cu care hoții se luptă să pună stăpânire pe Justiție – pare să fie deja prea târziu să mai reparăm ceva.

Alte articole

2 Thoughts to “Orizonturi oarbe”

  1. I.C.

    Dacă criminalul Ion Iliescu era băgat în pușcărie, nu s-ar fi ajuns ca vicleanul chelner Dragnea să pună mîna pe țară!

  2. în cazul PSD, hoția i-a în sânge

    din pacate e adevarat.

Leave a Comment