O ocazie unică

Pentru a nu știu câta oară, am intrat într-un nou an decisiv pentru români. Un an din care, după toate probabilitățile, România va ieşi mai șifonată decât a intrat.

După cum probabil știți, țara noastră a preluat, pentru prima dată de la intrarea sa în UE (și probabil pentru ultima), preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pe care o va preda la finele lunii iunie Finlandei. La prima vedere, ar putea fi, evident, o ocazie unică de a ne mai repara puțin din imaginea şifonată în ultimii ani de lupta alianței PSD-ALDE-UDMR cu Justiţia, cu propriul popor, cu bunul simţ și, mai nou, cu Europa.

Pe de altă parte, preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului UE poate fi un un prilej de a ne fractura și celălalt picior, de a face cunoscut că, din cauza politrucilor nenorociți care ne-au guvernat de 29 de ani încoace, România chiar trebuie tratată ca o problemă europeană. Ceea ce face ca o ordonanţă de amnistie şi graţiere, emisă de guvern fix în timpul deţineri preşedinţiei Consiliului UE, să fie privită și simțită ca pe o ghiulea ce explodează pe nepusă masă în cancelariile europene. Ar fi, dacă vreți, un semn al aroganţei, al nesimţirii politice, al prostiei agresive, al tupeului infractorilor care au pus mâna pe această ţară. V-ar mai mira dacă s-ar întâmpla asta? Nu cred…

România, fără doar și poate, trebuie să scape de acești infractori. România trebuie să scape, în primul rând, de acest personaj sinistru numit Liviu Dragnea, dar și de gașca de penibili care-l înconjoară. Până la urmă, cu ajutorul lui Dumnezeu, 2019 ar trebui să fie anul în care acest golan ar trebui să ajungă acolo unde-i este locul: în spatele gratiilor.

Românii trebuie să demonsteze în acest an că nu sunt o naţie de hoţi, aşa cum cred cei care guvernează în prezent ţara, dar și cum ne-a mers vestea peste hotare. Anul acesta ar trebui să demonstrăm tuturor că românii au greșit când au votat hoţi, incompetenţi, analfabeţi, infractori, cocalari politici, mincinoşi, în funcții publice. Iar o primă ocazie în acest sens va fi reprezentată de alegerile europarlamentare din 26 mai. Va fi un moment prielnic pentru a demonstra că românii nu sunt infractori, că se şi implică în curățenia morală a acestei țări, că le pasă de soarta lor, astfel că, de data asta, nu se vor mai pișa pe el de vot.

Îmi este imposibil să cred că toți românii pot fi prostiţi sau cumpăraţi la infinit cu pensii şi salari de la stat, cadouri pentru care ei trebuie să voteze în continuare cu hoții, mincinoşii și analfabeții.

O altă ocazie pentru a demonstra toate cele amintite mai mai sus va fi tot în 2019, însă spre sfârșitul anului, în noiembrie-decembrie, la următoarele alegeri prezidenţiale. Ei bine, da, acesta este cu adevărat un moment greu, decisiv pentru România, de a-şi demonstra orientarea spre lumea civilizată în care dorim să ne plasăm.

Însă, până una-alta, la cum ni se dezvăluie în acest moment, 2019 este mai degrabă anul începutului unei crize politice, cu grave consecințe economice și sociale, un an în care țara noastră are toate şansele să fie aruncată la pubela de gunoi a UE.

Ce nu trebuie se uităm însă este că, indiferent mesajele politrucilor, în 2019 ei sunt din nou la mâna fiecărui român cu drept de vot. Ce va ieși, vom vedea. De-abia aștept!

Alte articole

3 Thoughts to “O ocazie unică”

 1. Anonim

  Urare din popor:
  Liviu Dragnea să trăiască
  Că-i capu la țara noastră!

  Pînă una-alta, la început de președinție românească, derbedeul de mai sus a dat în judecată Comisia Europeană, că de ce a dat în vileag fraudarea de fonduri UE făcută de firma lui – Teldrum.

 2. Un zalauan corect/cinstit

  Precizare pentru postacul de la 16;38;
  Capu la tara noastra este politrucul Werner !

 3. Anonim

  @21:40. E dreptul tău ca la sfîrșitul anului să-ți exprimi atașamentul pentru hoți și repetenți votându-l la prezidențiale pe derbedeul tău iubit Dragnea!

Leave a Comment