Nemernicii se pregătesc de hibernare

Pe cine mai miră faptul că soarta deţinuţilor a devenit o prioritate naţională, într-o ţară în care un infractor condamnat este al treilea om în stat, la care se adaugă o șleată de de alți penali ajunși la Putere?

Încă de la începuturile guvernării PSD-ALDE, cu susținerea “prostituatei” UDMR, prioritatea politrucilor care au câștigat alegerile a fost emiterea de legi care să le facă mai uşoară viaţa infractorilor, indiferent de statutul lor – în devenire, neprinși sau deja condamnați. Încă de la celebra OUG 13, soarta infractorilor a devenit prioritate pe agenda de lucru a celor aflaţi la Putere.

Peste 500 de infractori de drept comun au ieşit anticipat în urmă cu câteva zile din închisoare. Toți aceștia au fost lăsați pe străzi într-o singură seară. Și, din nefericire, alți 3.400 de tâlhari, violatori, criminali stau cu mâna pe clanță pentru a ajunge în libertate. În tot acest timp, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, își arată uimirea față de impactul legii privind recursul compensatoriu. Cum naiba poți afirma că nu ai știut ce efecte va avea o astfel de lege, când până şi presa a atras atenţia – când proiectul de lege era încă în dezbatere din Parlament – că aşa se va ajunge aici şi că, de fapt, cam toţi deţinuţii vor beneficia, automat, de reducerea pedepselor cu o cincime!? Iar dacă uimirea ministrului este “pe bune”, cu atât mai grav! Dacă un elev este prins cu temele nefăcute, este automat sancționat în catalog. Astfel, ce scuză ar avea ministrul Irinel Toader că el e “uimit” zilnic de inepțiile pe care le transformă în legi și, implicit, de numărul mare al infractorilor care a ajuns dintr-o dată pe străzile patriei? Cu ce ne încălzește pe noi, viitoarele victime ale beneficiarilor legii privind recursul compensatoriu, că acest ministru iresponsabil “nu s-a așteptat” ca fenomenul să aibă o astfel de amploare?

Până la urmă, această lege electorală este, de fapt, o graţiere mascată. Este un “cadou” de la guvernarea PSD-ALDE pentru toată ţara, mai precis pentru cei care s-au opus elaborării legii a graţierii. Cu alte cuvinte, dacă nu am vrut graţiere selectivă, în funcţie de infracţiune, luaţi de aici eliberare generală! Da, asta cred. Guvernarea PSD-ALDE s-a răzbunat, pur și simplu.

Da, înţeleg că în închisoare există condiţii foarte grele de detenţie şi că e inuman, în multe cazuri, să îți execuți aici o pedeapsă. Însă, dacă tot vrem condiții civilizate de detenție pentru infractori, oare nu ar fi fost firesc să îi preocupe, mai întâi, pe guvernanți și parlamentari, condiţiile în care stau bolnavii în spitale, de felul în care sunt ținuți bătrânii în cămine ori de condiţiile în care învață copiii în școlile din România? Nu, aceste aspecte sunt mai puțin importante pentru politrucii români. Pe ei pare să-i sensibilizeze condițiile necorespunzătoare din penitenciare. Și, culmea este că trebuie să îi înțelegem până la urmă. Nemernicii ăștia nu fac altceva decât să își pregătească propriul culcuș.

Alte articole

2 Thoughts to “Nemernicii se pregătesc de hibernare”

  1. coco

    Foarte bine spus, curve udmr eu

  2. Anonim

    Foarte bine punctat.

Leave a Comment