Manevre

• De pe fronturile electorale veşti bune, maică. Încă mai sunt ulei, făină, găleţi şi pungi. Multe pungi. Multe, multe pungi. Cică USL ar câştiga şi în Colegiul Şimleu. Aşa ar spune inclusiv un sondaj al PDL. Zvonuri, dom’le! Oricum, PDL a făcut, destul de probabil, o gafă cu ARD. Mai nimeni nu a auzit de construcţia asta „de dreapta”. Vom vedea dacă gafa (inabilitatea, constrângerea, spuneţi-i cum vreţi) se va asemăna, ca proporţii, cu cea a PNŢCD din 2000 cu CDR tot 2000, fie-i ţărâna electorală uşoară!
• Sloganuri. „Din inimă!”. „Un om de treabă!”. „Pentru o Românie puternică!” etc. Fiecare cu ce a putut şi ce a avut pe lângă casă (mă rog, firmă). Propun şi eu câteva, aşa, de culoare: „Sunt scârbit. Nu votez!”. „Nu votăm, băi nesimţiţilor!”. Eu o să mă duc la vot, ceea ce vă doresc şi dvs. Să votaţi măcar odată pentru a finaliza ceea ce am început!
• De fapt, cred că ar merita să votăm raţional. Mă rog, vorba vine: cum să votezi raţional? Mergeţi la vot şi votaţi cum vreţi! (Chiar dacă sistemul electoral e prost, partidele făcându-şi singure de cap, dar asta nu înseamnă că acest sistem, proporţional, nu poate fi schimbat!)
• Tare Theodor Paleologu: „Fiţi spartanii mei!”. „Dârji ca Leonida la Termopile!”. Alo, domnu’ Theo? La Termopile o murit ţăţi! Aproape tăţi! Şi în politică, zâc alte legende, nu-i loc de metafore, să transformi, de pildă, înfrângerea în victorie! Mă rog, ce ne-am face fără aceste pete de culoare electorală…
• Tare, dom’le! Radicali maghiari propun Republica Federală România. Vedeţi şi voi, dacă aveţi chef, romaniafederala.ro. Ideea nu-i nouă, oricum: Transilvania, stat autonom! Din partea mea, să rămânem români şi în România. Cu nişte condiţii. De pildă, autonomia locală să existe cu adevărat. Nu vă plictisesc şi cu alte condiţii. Se vede că, în schimb, radicalii de toate neamurile nu se plictisesc deloc în campaniile electorale.
• Penibil „războiul” dintre Băsescu şi Ponta. Măcar Ponta ar merita să mai lase din ipocrizia de campanie electorală. Pe cine interesează, de pildă, la modul serios, cine merge la Bruxelles? Important, decisiv e altceva: fondurile de la UE. Şi nu vreau să lungesc inutil acest articol pe o temă pe care voi, dragi alegători, o cunoaşteţi atât de bine!

Daniel Sauca

Alte articole

4 Thoughts to “Manevre”

 1. gica

  Inteleg de ce articolul nu este semnat. Nu are nici cap nici coada, nici sens din punctul meu de vedere. Dar probabil sunt eu mai limitat. Totusi, spune-ne si noua, prostilor, ce sa facem? Votam sau o lasa-m dracului ca toti sunt la fel?

  1. Anonim

   Gica, pe langa ca nu te duce capul, esti si chior. E semnat 🙂

  2. Anonim

   ii semnat de un psd-ist..Sauca,,…si el face pe nepoliticul

 2. Anonim

  D.le Sauca;apropo de mersul lui Ponta la Bruxelles.Ce ar spune familia d.voastra daca ,nu v-ati duce personal sa negociati viitorul d.voastra salariu si a-ti lasa acest lucru pe seama,chiar a sefului d.voastra? Cum v-ati simti stiind ca seful pe care il aveti v-a luat acest drept?

Leave a Comment