Maimuțele și-au tăiat crăcile de sub dos

Este cât se poate de evident că decizia ALDE de a ieși de la guvernare este doar o altă încercare disperată a lui Călin Popescu Tăriceanu de a se curăţa politic de rahatul în care, alături de PSD, UDMR şi minorităţile, a băgat ţara. Mereu am spus că Tăriceanu şi cei care i-au stat alături din ALDE se fac la fel de vinovaţi precum PSD, Dragnea, Dăncilă și ceilalți veri de-ai “miresei” de situaţia socio-economică tot mai grea în care se găsește România. Cât de penibil poți fi să te plângi acum că măsurile economice ale Guvernului sunt proaste, că bugetul este unul SF, că relația din coaliție scârțâie, că păsările călătoare pleacă în țările calde sau că apa e udă. Incredibil, ce personaj jenant poate fi acest Tăriceanu, o maimuță care toată viața s-a cățărat pe o mulțime de funcții publice influente și bine remunerate. Bașca a stat cocoțat din poziția celui de-al doilea om în stat pe „creanga” de președinte al Senatului. „Noi nu putem să cauţionăm în continuare măsuri care nu au o bază corectă, cum a fost OUG 114, nu putem merge mai departe cu construcţii bugetare care constatăm după jumătate de an că nu se pot derula aşa cum ne-am imaginat. Nu putem cauţiona în continuare măsuri cu care nu suntem de acord şi acest lucru l-am constatat atât la nivel local, cât şi la nivel central. Am constatat că coaliţia funcţiona defectuos şi la nivel local, şi la nivel central”, declara, teatral, Tăriceanu, după şedinţa ALDE în care s-a decis ieşirea de la guvernare.

Dacă el sau ei se fac că plouă, noi nu putem uita că acest Tăricanu și acest ALDE au făcut parte din această guvernare mai mult de doi ani și jumătate. Mai precis doi ani şi opt luni. În tot acest timp, penibilii ăștia au guvernat direct, alături de cei de la PSD. În cei doi ani și opt luni au emis legi în favoarea infractorilor, au emis ordonanţe împotriva investitorilor, au votat bugete nerealiste împotriva României, au luptat împotriva UE şi a intereselor românilor, au încercat să scoată România din lumea civilizată, au creat toată isteria şi nebunia cu aşa-numitul „stat paralel”, au atacat Justiţia pentru a o îngenunchea, au lovit la temelia DNA, au sabotat lupta anticorupţie, au favorizat infractorii, şi-au creat imunităţi în Parlament în faţa legii.

La fel ca orice alt șobolan, Tăriceanu vrea doar să fugă de pe vaporul care a intrat la apă, mai precis să spele putina şi să se cureţe de mizeria acestei guvernări. Astăzi, cu atitudinea unei fecioare, penibilul personaj ce se crede fără de prihană, cu un tupeu greu de imaginat și de digerat, ne spune că în toți cei aproape trei ani în care a fost complice la atâtea și atâtea mârlănii, de fapt, el habar n-avea de nimic. Or fi românii o nație de creduli, dar chiar atât de proști încât să mai înghită rahatul unuia ca Tăriceanu nu cred că sunt. Iar acest lucru s-a văzut la ultimele alegeri europarlamentare, când ALDE a dat cu mucii în fasole, obținând atâtea procente cât să nu prindă nici măcar un picior de la un scaun de europarlamentar.

Efectul votului din 26 mai a fost devastator nu doar pentru partidul lui Tăriceanu, ci pentru majoritatea javrelor care și-au imaginat că pot transorma țara asta într-o colonie de impostori. Tăriceanu va deveni istorie, la fel ca Dăncilă, Dragnea, de altfel ca toți cei care, într-un fel sau altul, se asociază cu ei. Până la urmă, efectul votului din 26 mai este unul mult mai puternic decât mi-am imaginat atunci, este un efect de bulgăre de zăpadă, care se rostogoleşte încontinuu. Și este abia la început de drum. Iar cine își imaginează că se va opri la alegerile prezidenţiale se înșală amarnic. Același efect de bulgăre este pe cale să aducă, pentru prima dată în istoria țării, alegeri parlamentare anticipate, care mai mult ca sigur vor face în mare parte curățenie pe scena politică. Ceea ce ne dorim cu toții.

Alte articole

3 Thoughts to “Maimuțele și-au tăiat crăcile de sub dos”

  1. Anonim

    C.A.C. Popescu-Tăriceanu ca C.A.C. Popescu-Tăriceanu, în sensul că cu cît se urcă mai sus maimuța, cu atît i se vede mai multc urul, dar vă gîndiți la rezervele de prostie ale populației votante din România?

  2. Anonim

    Tariceanu nu s-s sinucis de tampiti, a fost santajat cu in nou dosar. Asa conduce din umbra statul paralel !

  3. Anonim

    Nu uitați cine i-a votat. Că doar nu extratereștrii! Începînd cu 85% voturi pentru „Iliescu apare, soarele răsare” din 1990, Ciorbea, Beșescu, Tăriceanu, Dragnea – ăștia pozau în întruchiparea democrației și salvatorii patriei, cine i-a ales? N-au văzut falsitatea lor?Credeți că sălăjeanul vostru Cioloș e din alt aluat? Așa au crezut și liberalii în 2016 și useriștii țepuiți recent!

Leave a Comment