Infractorii au tupeu. Și semnalizează…

Știți ce poate fi mai greu de suportat decât prostia? Da, ați ghicit, prostia agresivă.

Dacă ne uităm cu mult în trecut, nu cred să descoperim vreun moment în istoria țării noastre, în care România să fi fost vreodată mai vulnerabilă în faţa infractorilor, decât este ea acum. Mai mult de-atât, oricât ne-am strădui să căutăm acul în carul cu fân sau, mai exact, să căutăm paiul din ochii ungurilor sau a polonezilor, nu există nicăieri în Europa o asemenea situaţie ca în România, mai precis un asemenea atac al statului împotriva propriilor cetăţeni cinstiţi și, implicit al Justiției. Și-atunci, cum să te mai surprindă faptul că infractorii (de pe toate palierele) prind de la o zi la alta tot mai mult tupeu, din moment ce sunt încurajaţi ori susţinuţi de însuşi statul român, mulţumită guvernării PSD-ALDE-UDMR? Bașca, aceeași infractori au devenit în acest zile cei mai favorizaţi şi promovaţi români.

Sunt convins că prezența lui Adrian Năstase și Adrian Severin la ceremonia de preluare de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene nu a fost o întâmplare. Ambii sunt deja renumiți în Europa, și nu pentru anumite realizări profesionale, ci pentru titulatura de infractori. Să te expui cu ăștia doi încă în prima linie, eu cred că a fost de fapt o palmă uriaşă dată lumii civilizate. Nici nu vă mai amintesc că, la același eveniment, Viorica Dăncilă și-a adus și fiul (un ilustru necunoscut), de parcă ar fi fost vorba despre vreo ședință sau chefuleț de partid la Videle. Dacă acest tablou nu înseamnă aroganță, ca să nu spun neapărat nesimțire din partea PSD-ALDE, atunci ce altceva ar fi?

Cum era de așteptat, infractorii au şi tupeu. Tot așa, Adrian Severin – condamnat în 2016 la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, pe când se afla în Parlamentul European – s-a arătat a fi și cel mai deranjat personaj atunci când opinia publică a criticat organizatorii pentru promovarea sa. Nu redau aici declarația infractorului, din respect pentru oamenii cu bun simț. Însă, nu pot să nu remarc cum un puşcăriaş ieşit acum mai bine de doi ani şi jumătate din închisoare, graţie unor legi permisive cu pușcăriașii, îşi permite să-i jignească pe toţi cei care au considerat că prezenţa unui condamnat penal în grupul înalţilor oficiali români şi europeni este de prost gust. Din capul locului, trebuie să conștientizăm că, într-o țară normală (alta decât cea condusă de PSD-ALDE), un asemenea personaj nu doar că nu ar fi fost invitat, ci pur și simplu el ar fi refuzat să apară în spațiul public, la un eveniment de asemenea anvergură. La noi, însă, lucrurile stau cu totul diferit. Pentru că ei pot… să le facă diferite. Nimic anormal, într-o ţară în care infractorii sunt lăsați să facă legea, nu-i așa?

 

Alte articole

One Thought to “Infractorii au tupeu. Și semnalizează…”

  1. Anonim

    Pe lîngă găinarii ăștia doi, pe mine m-a scîrbit și prezența lui Iordache și a fiului Analfabetei. Ba mi-a displăcut și lipsa cravatei la Cioloș – nu se face în asemenea cadru, era de învățat asta la Bruxelles.

Leave a Comment