Impotriva tatalui

Fara doar si poate, majoritatea reformelor promise de Traian Basescu au esuat sau vor esua. Dupa cum se poate vedea cu ochiul liber, in acest an, institutiile statului se prezinta la fel de slabe si de corupte ca in urma cu sapte ani. In unele cazuri, mult mai rau decat atunci.

Dupa atatea sperante desarte, este lesne de inteles de ce ne intrebam cum de a ratat Basescu cam tot ce se putea rata? O ipoteza sustine ca seful statului nu a putut, si prin prisma faptului ca, dupa toate probabilitatile, de ceva vreme, pare sa nu mai aiba control asupra propriului partid. Desi seful statului ar fi plin de intentii nobile, ordinele sale nu ar mai fi ascultate. Tot mai multe voci din PDL se ridica impotriva tatalui. Mai mult, atunci cand nu este contestat, pe fata sau pe la spate, de subalterni, presedintele Romaniei este mintit in legatura cu situatia reala din tara. Mai ca mi se face mila de Basescu… Bietul de el, a ajuns la fel ca Nicolae Ceausescu, care si inainte de a da coltul mai credea in raportarile pupincuristilor care inmulteau cu zece productia de grau la hectar. Istoria a aratat insa ca tradarea tovarasilor a avut loc atunci cand comunistii au inteles ca societatea socialista multilateral dezvoltata s-a prabusit definitiv. Astfel ca, pupincuristii comunisti au pornit procesul de edificare a capitalismului multilateral inapoiat. La fel si acum.

Revenind la Traian Basescu, cel care a facut din PDL un partid puternic, dar in multe momente demne de tot rasul, sunt convins ca, inca, seful statului are acces la majoritatea butoanelor, pe care le utilizeaza dupa bunul sau plac. Ar fi fost culmea sa fie altfel. Ghinionul sau este ca peste mandatele sale s-a suprapus criza economica. Astfel, au iesit la iveala, mai devreme decat trebuia, toate mizeriile societatii romanesti. Si sunt nenumarate, sustinute in mare parte de incompetenta pedelistilor. Astfel, indiferent de profilul didactic al lui Traian Basescu, intr-o astfel de cloaca, este cert ca nu poti face performanta avand in spate o clasa plina de politicieni repetenti, oricat de obedienti sau de iubareti ar fi acestia.

Leave a Comment