De vrei să știi ce înseamnă anti-român

O lege menită să aducă un plus de bine în viața tot mai tristă și lovită de sărăcie a românilor, este pe cale să devină realitate. Cu toate piedicile puse de unii politicieni care dovedesc, o dată în plus, un anti-românism desăvârșit. O inițiativă legislativă care va stopa abuzurile financiare ale băncilor dar mai ales ale celor mai nenorocite instituții care acordă împrumuturi cu dobânzi ce te distrug iremediabil, pe viață, IFN-urile. Aceasta în timp ce unii ne explică zâmbind că aceste lucruri nu trebuie să se întâmple. De ce? Uite pentru că ei nu vor. Nici ei și nici cei care dictează din culise, în alte limbi decât limba română.

„Iniţiativa legislativă prin care se propune stabilirea unui plafon maxim al dobânzilor la creditele bancare contravine principiilor liberale susţinute de Partidul Naţional Liberal.” spune șeful de partid Ludovic Orban. “O astfel de iniţiativă legislativă ar produce daune în economie şi ar afecta negativ companiile şi populaţia pentru că ar duce la o reducere a creditării şi implicit a dezvoltării economice”, adaugă, pentru băgarea minților în cap, liderul PNL. Mai mult decât atât, pentru că orice faptă bună nu trebuie să rămână nepedepsită, Zamfir, inițiatorul legii a fost amenințat că va fi scos în șuturi din partid.  

Tot ce e bun și tot ce aduce un plus de bine românilor, oricum loviți de lipsuri, de scumpirile care vin în valuri peste ei, tot ceea ce este menit să limiteze aceste abuzuri, ca să nu le spunem pe nume – crime – financiare împotriva celor mulți, nu sunt bune. Sunt de rahat, sunt periculoase și da, sunt populiste. “Băgați-o p’aia cu populismul”, spun în cor baștanii străini, atunci când costată cu disperare că o lege ne mai poate scoate din lesă.

După ce că abia vedem, din an în Paște, câte o lege sau o măsură concretă care să vină și în sprijinul nostru, limitând abuzuri pe care și un elev de gimnaziu le poate observa, și atunci aceste măsuri sunt catalogate de către unii a fi populiste. Evident, opinia băncilor și a IFN-urilor nu putea fi alta decât una în total dezacord cu prevederile acestui proiect legislativ, doar nu vă așteptați la aplauze.

Oamenii ăștia se prefac că nu văd și nu înțeleg gradul de sărăcie și disperare la care cei mai mulți români au ajuns, fiind împinși la marginea prăpastiei tocmai de legi și măsuri care au favorizat mereu, decenii la rând, pe cel bogat, care au susținut jupuirea, până la ultimul leu, a cetățeanului. Unii parlamentari care dovedesc cu vârf și îndesat faptul că sunt împotriva românilor și susțin exclusiv interesele băncilor, toate străine, dar și a cămătarilor de la IFN uri care pur și simplu au adus în pragul sinuciderii zeci de mii de români. De ce să câștige și amărâtul, și banca? Trebuie să câștige doar banca și atât, acum și în vecii vecilor! Ce nu înțelegeți?

Oamenii ăștia nu acceptă faptul că un pensionar care se vede nevoit să facă un împrumut bancar la un IFN (pentru că banca îi spune, la împlinirea vârstei de 70 de ani, că mai are puțin și crapă și nu mai poate solicita niciun credit sau card de cumpărături) nu mai trebuie ademenit, înșelat, păcălit cu tot soiul de clauze ascunse sau mincinoase, astfel încât, pentru un credit de 5.000 de lei să fie nevoit să achite în final de zece  ori această sumă. Pentru unii parlamentari aleși de noi, oameni care și-au asigurat oricum existența prin pensii megalitice, nemeritate, este normal să fie susținut interesul unor instituții financiare care, în cele mai multe cazuri, nenorocesc românii, iar o lege care poate veni în sprijinul celor mulți este considerată inoportună, populistă și nocivă pentru “societate și economie”.

Toată lumea s-a săturat să audă că orice idee sau proiect menite sa repare niște nenorociri, care urlă cu puterea evidenței, sunt „măsuri populiste”. Nimeni nu mai vrea să audă explicațiile savante ale “marilor economiști” care umflă burțile străinilor dându-ne nouă lecții despre cum s a muncim pe doi lei, și șefi de partide care vorbesc în dodii și ne explică alambicat că e mai bine să avem o dobândă de 9.000 la sută, și una nesimțită la creditele bancare, decât una firească, care ar aduce oricum profit acestor instituții și care, atenție, este LEGE în aproape toate țările europene! Desigur, aceste țări își apără cetățenii și nu pe cămătarii care încearcă prin cele mai odioase și meschine metode financiare să îi extermine.

Acești domni parlamentari trebuie să înțeleagă faptul că românii așteaptă, măcar într-o lege din o sută, o mână de ajutor întinsă către ei, așa cum și ei le-au întins-o celor ajunși domni peste noapte, atunci când nu mai conteneau cu miloaga, la cerșitul de voturi de prin campaniile electorale.

Nu interesează pe nimeni din ce formațiune politică vine deputatul sau senatorul care aduce un plus de bine, atât cât se mai poate aduce într-o țară condusă, de la vlădică și până la opincă, de străini.

Datoria tuturor parlamentarilor este aceea de reprezenta interesele noastre, de a stopa abuzurile unor instituții care se lăfăie cu complicitatea statului și de a aduce pachete legislative firești, cinstite, decente pentru oameni, așa cum toate țările europene care prosperă o fac, lăsându-ne pe noi mereu în coadă.

Alte articole

2 Thoughts to “De vrei să știi ce înseamnă anti-român”

  1. Anonim

    Chiar dacă slujiți propaganda PSD-ului împotriva „străinătății”, mai ușor cu manipularea prin xenofobie, domnule ziarist, că nu „străinii” au vîndut și distrus țara din 1990 încoace, ci exact guvernanții români!

  2. Anonim

    Așa-i, că dacă n-ar fi „străinii”, Dragnea și cu panaramele lui de miniștri ne-ar conduce-n zbor spre noi culmi de cultură și civilizație!

Leave a Comment