De la Athos la bulău

Dacă tot a intrat la bulău, îi dedic textul de mai jos d-lui George (alias Gigi) Becali, un text, vai, apărut iniţial în 2006, într-o publicaţie locală. Text, cred, actual, mai ales că „modelul Becali” face încă furori:

Aud că „Trompeta lui Dumnezeu” a fost invitată să participe la Măsurişul de la Pria. Pentru un fost oier şi actual cioban, desigur locul e potrivit, başca poate mai aruncă cu ceva sute de mii prin prostime, ca să nu zic „pulime” (precum dl. CTP), şi după ce se va spăla de păcate, cu o cură intensivă de leurdă şi electroşocuri divine, taman la Muntele Athos, de mânuţă cu prea-cuvioşii Hrebenciuc & Talpeş, fie-le timpanele lustrate de interferenţe! Mai rămâne doar ca la Măsuriş, printre mioare, caş şi taragotişti, să fie invitată şi „trompeţica lui Băsescu”, Elena Udrea, cea care l-a apărat pe protagonistul episodului 567 din telenovela „Golden Spritz”, cam aşa: „Pe acest Traian Băsescu l-am votat! Îmi cer scuze, dar să ne amintim: pe cel care a înjurat pe holurile Ministerului de Interne, a dat un cap în gură unui arab, pe acest Traian Băsescu l-am votat!” Şi eu îmi cer scuze, nu pe acest Traian Băsescu l-au votat românii, ci pe un personaj care, printre multe altele, pregătea ţepele în Piaţa Victoriei. Mă rog, între un Vlad Ţepeş ratat şi un Mihai Viteazul în Maybach, prostimea (că nu reproduc iar expresia celebră de mai sus) s-ar putea să se trezească că pe un cal alb nu apare niciun salvator al neamului, ci doar o stafie „plină” de lături, calomnii şi violenţă. Aşa putând sta lucrurile, nu m-aş mira ca marii pianişti – analişti de pe teveurile patriei, dacă nu vor fi re-„cumpăraţi” între timp cu 100.000 de parai, hai 200.000, să constate, în continuare, precum Bogdan Teodorescu, că puterea „Trompetei lui Dumnezeu” sporeşte după fiecare scandal, şi că limbajul comun, chiar şi violent, nu poate decât să-i aducă procente, „şi este posibil să avem surpriza să crească până la 10 – 12 la sută”. Sau Cristian Pârvulescu, în opinia căruia „Trompeta” practică „o hărţuire mediatică, bazată pe calomnii”. Să-mi spună cine ce vrea, un personaj ca „Trompeta” nu există decât datorită sau din cauza televiziunilor, a presei, în general. Rămâne de văzut cu ce preţ.
Aprilie 2006

Daniel Sauca

Alte articole

One Thought to “De la Athos la bulău”

 1. Anonim

  Mai Sauco…..
  Un premiat al Uniunii Scriitorilor sa foloseasca un substantiv neutru gen luat direct din argoul detinutilor de drept comun……….
  Poate ca recursul stimatei doamne deputat de Satu_Mare,Paul Vass, prin care face apel impotriva sentintei in care si domnia ta ai fost mentionat ca vatamator al intereselor domniei sale,sa te poarte pe urmele Trompetei!
  Legea e oarba Sauco si dreptatea umbla cu capul spart,asa ca n-as prea vorovi de funie in maisonul spanzuratului!
  Ca la cum merge justitiunea,ca sa-i dreaga supararea deputatei Paula pe care se pare ca ai suparat-o,ar putea sa te considere daca nu trompeta,macar o vuvuzea de duzina !Poate si tie justitia daca va da castig de cauza stimabilei, sa-ti infunde eposul cu niscai hartie igienica rupta din filele dreptatii.
  Pen’ ca,trebe’ sa-ti spun asa ca intre scriitori cu sau fara de uniune,si despre tine,pastrand proportiile barbilor,se poate zice ca de la Uniune amu’esti ajunsara la mila Doamnei deputat!
  Ca se mai poate zice si de la patos sau epos la bulau….
  Si cand te gandesti Sauco ca tu nici n-ai prea facut acte de caritate ca si nea Gigelu……

Leave a Comment