Cu pantalonii in vine

Cum barbatii sunt, prin definitie, misogini, este evident ca, in mintea lor, toate nenorocirile care ii apasa sunt provocate, de cine altcineva, decat de sexul feminin. Asa si in cazul lui Traian Basescu. In situatia sa, aproape toate problemele i se trag de la Elena Udrea. La un moment dat, in urma cu vreo trei ani, la o emisiune televizata, blonda de la Cotroceni a pomenit de biletelul trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu. In bilet se facea trimitere la Dinu Patriciu, pe vremea aceea anchetat de Procuratura. Tariceanu il ruga pe Basescu sa intervina. Asa a inceput scandalul. Basescu a confirmat, liberalii au negat si s-au suparat, Alianta DA s-a spulberat, PSD si-a frecat palmele, seful statului a fost suspendat. E drept ca referendumul de atunci s-a transformat intr-o uriasa victorie electorala a lui Basescu, dar, intre timp, situatia s-a schimbat drastic. Toata lumea stie ca, din nefericire, cu cat cazi mai de sus, cu atat mai greu te lovesti.

In cazul precedentului Elenei Udrea, se vede clar ca presedintelui ii place sa foloseasca femeia in jocul sau politic. Astfel, Basescu a incurajat, mai mult sau mai putin fatis, ascensiunea politica a Elenei Basescu. Nimeni nu ma poate contrazice cand sustin ca fiica cea mica a presedintelui a profitat pe deplin de sprijinul pupincuristilor din PDL, escaladand partidul in functie de interes. In momentul in care si-a dorit sa ajunga europarlamentar, agramata de la Cotroceni a provocat agitatie cat a tinut-o lipsa de neuroni, recurgand totodata la stratagema cu candidatura independenta. Si a prins la fraieri. Mai mult, la numaratoarea finala, PDL plus EBA au depasit la procente PSD. Din nou, jocul lui Basescu i-a adus o noua victorie, chiar daca nu la fel de stralucitoare precum cea la care s-ar fi asteptat.

Si Basescu nu s-a oprit aici. Numirea Monicai Ridzi in fruntea Ministerului Tineretului si Sportului s-a dorit o noua mutare spectaculoasa pe esichierul politic. Insa, de aceasta data, proiectul presedintelui a esuat lamentabil, ca sa nu spunem ca a fost unul catastrofal. Mult mai devreme decat se asteptau multi, pedelista a fost prinsa cu pantalonii in vine. Desi prezumtia de nevinovatie trebuie sa functioneze pana si in cazul celui mai jalnic exponent al clasei politice, informatiile referitoare la larghetea cu care tanara pedelista a cheltuit fara pic de discernamant sume importante de la bugetul de stat, ridica foarte multe semne de intrebare. Ei bine, daca, prin astfel de exemple, pedelistii isi inchipuie ca vor aduce oamenii la vot, atunci este clar ca lumina zilei ca vorbim despre o clasa politica mai incompetenta decat ne-am fi imaginat.

In acest moment, stim ca, pentru a castiga alegerile prezidentiale din toamna, Traian Basescu este obligat sa mai sacrifice o partenera. Nu-i deloc obligatoriu ca aceasta sa fie Monica Ridzi. Sunt suficiente cocote in jurul sau. In acest context, tare mi-e ca una dintre strategiile basesciene este aceea de a-l sacrifica pe premierul Emil Boc pe altarul intereselor prezidentiale. Altfel, fara o noua mutare soc, viitorul presedintelui Basescu pare sa nu mai fie unul deloc roz, ci mai degraba portocaliu. Oricum, viata politica in opozitie, si nu cea de sef al statului, pare sa-i prinda mult mai bine. Parerea mea, si nu numai…

Alte articole

Leave a Comment