Cu mâna întinsă, la Înalta Poartă

Motto: „Dacă începi să crezi că ești singurul responsabil pentru un partid politic, ești la jumătatea drumului către o dictatură.” Clement Attlee

Vine primăvara și țara nu are buget. Evident, așa ceva nu ar fi posibil nici în Venezuela, așa că nu vă mai chinuiți să aflați pe undeva dacă o țară sănătoasă la cap, acolo sus, mai este cumva în situația asta. Desigur, mulți nu reușesc să realizeze, în mod firesc, ce înseamnă acest dezastru pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare comună, oraș, municipiu. Nici răbdare nu mai au oamenii, astfel încât să stea și să pună cap la cap toate dezastrele care, iată, curg neoprite, având un singur izvor otrăvit. Liderul PSD a reușit să și-i pună în cap inclusiv pe oamenii pe care, credea el deunăzi, îi erau sau ar fi trebuit să-i fie loiali. Primarii PSD. Deocamdată, o parte dintre ei. Acesta este singurul lucru bun întâmplat în toată această tragedie numită “țara la cheremul unui singur om”.

Aliniați ca la Înalta Poartă, primarii municipiilor importante trăiesc în aceste zile marea umilință și marele dezgust. Pentru cei mai isteți, e chiar o revelație. Ies, cumva, din anestezie și așa cum se știe, trezirea dintr-o astfel de stare se produce cu dureri și mai ales grețuri. Primarii municipiilor, cei pesediști, mulți dintre ei oameni serioși și care au făcut ceva pentru comunitatea lor,  au realizat nu doar că nu vor mai avea bani să plătească salariile megalitice ale angajaților din administrațiile locale, ci faptul că nu vor fi bani pentru investiții, pentru dezvoltare, poate nici pentru amărâtele de reparații curente, alea cu butelia, le știți, cele de toate zilele și toată sărăcia, cele cu care și noi aici , în acest municipiu uitat de timpuri, ne-am obișnuit deja.

Edilii realizează, disperați deja, că vor ajunge în situația de a se milogi la propriu, pe la ușile miniștrilor, pentru a cere un bănuț pentru comunitatea pe care o conduc. Dragnea, care pare că trăiește într-o lume paralelă (doar pare, pentru că el știe foarte clar și foarte bine ceea ce face) continuă să întindă coarda, până când aceasta va face poc și îl va lovi fix peste față. Tind să cred că în acest ritm, liderul PSD nu apucă Paștele în funcția pe care o deține, cel puțin nu apucă în una din funcții. Lucru care, deja, inclusiv oamenii care i-au fost alături și-l doresc, realizând că literalmente nu se mai poate.

Da, putrefacția începe de la cap, iar capul este acolo unde fiecare știe și vede, mai mult sau mai puțin bine. În capul și acțiunea unui singur om, la care se închină și fac temenele autoritațile locale, județene de pretutindeni și miniștri și toată lumea. El e Zeus. El e Tatăl nostru. Supremul, unicul. Partea proastă pentru el, este că oamenii încep să se trezească și mă refer la cei cu funcții mari, că noi, ăștia mici, oricum nu contăm. Se simte o vibrație tot mai puternică, ce riscă să devină trepidație sau chiar cutremur. Omul ăsta profanează tot ce atinge, nenorocește tot ceea ce privirea, gândul, acțiunea și semnătura lui iau în colimator. Această situație nu mai poate rezista mult. Vom ajunge până în martie și tot nu vom avea buget.

Pe Daddy îl preocupă vitamina D, a realizat brusc că pe români îi macină lisa de calciu din oase, mai nou, dar și bugetele serviciilor de informații, simpatiile lui de-o viață pe care, după cum acționează și cum vâslește, vrea să le cam pedepsească. Guvernul fuge de această responsabilitate (de a tăia din bugetul unor instituții de o importanță majoră pentru siguranța națională, având și mulți membrii în CSAT dar și din alte motive) astfel încât  turma păstorită de Dragnea, cu interfața Viorica Dăncilă va împinge toate aceste lucruri sensibile către Parlament, aruncând pisica moartă în curtea lui. Parlamentul, dacă va vota, va trimite legea bugetului Președintelui, care va constata (de data asta în mod just și nu conform datinii na-ți-o ție dă-mi-o mie) în calitate de președinte al CSAT, că s-a făcut o tâmpenie când s-a băgat drujba în bugetul unor instituții de importanță crucială pentru securitatea și siguranța națională. Și va trimite, conform vechilor obiceiuri, legea înapoi în Parlament.

Uite așa, uite bugetul nu e bugetul, noi vom sta pe loc, banii se vor termina, investițiile, oricum mici și prăpădite, vor întârzia. Pentru că așa vrea el. Se va ajunge, din nou, foarte posibil, până la CCR. Unde ne sunt specialiștii în economie? Unde sunt experții în buget național, axul în jurul căruia o țară se mișcă, trăiește și, eventual, se dezvoltă? De ce nu sunt antrenați în toată această activitate de care ține ziua noastră de mâine, oameni responsabili, pricepuți, care să le explice și să sesizeze, eventual, organele abilitate, să ne spună și nouă, românilor, pe înțelesul nostru, că ne duce dracului din cauza lor, să ne bage odată mințile în cap, să ne spună că se comit fapte și acțiuni care ne pun în pericol siguranța zilei de mâine?

Pentru că nimeni nu are voie să miște în front. Pentru că Daddy se supără și dacă se supără, e de rău. O mișcare de geană înseamnă că zbori de pe scaun. O ridicare de sprânceană înseamnă că nu primești bani. Scosul fumului de țigară, șuierat, prin colțul gurii, înseamnă că ai mișcat în front și tătuca are grijă de tine pînă te face de vorbești singur, dacă ieși din vorba lui, își arată el, și ție, și comunității care te-a votat. Ca să te înveți minte. Nimeni nu mișcă în front, iar cei din PSD care au realizat, având coloană vertebrală, că această țară este dusă în prăpastie pentru că așa vrea un singur om, s-au trezit, șocați, că orașul în care trăiesc rămâne fără bani. Bucureștiul are, deja, amputat un sfert din buget. Fain, așa-i? Firea, fată curajoasă, nu se lasă iar bucureștenii, deși au criticat-o și au mucit-o non stop, au realizat că fata are boașe și că nu se lasă cu una cu două. Un bun exemplu și pentru noi. Primăria Zalău, primăriile din comune, pentru toți cei care ne vor binele. Marea notă de plată va sosi cât de curând.

Nu vă fie teamă și încercați să salvați acum, în cel de-al doisprezecelea ceas, ceea ce se mai poate salva. Nu vă trădați alegătorii, nu-i dezamăgiți, pentru că atunci când vă veți întâlni cu ei pe stradă, vă vor scuipa în față! Asta trebuie să știe toți primarii din țară, dintre cei care încă mai cred că liderul PSD nu mai poate de grija lor. Cei care nu se vor trezi acum și nu vor lua o atitudine cât de poate de fermă, vor plăti în solidar cu el, dar mai ales vor plăti prin huiduielile și înjurăturile celor care i-au ales, rămânând în istoria comunităților ca niște oameni care au dus comunitatea la groapa cu furnici. Treziți-vă, pentru că oricum este târziu și mai e doar un pas până la “prea târziu”.

Alte articole

2 Thoughts to “Cu mâna întinsă, la Înalta Poartă”

  1. Anonim

    Cum ar zice omul simplu: Liviu Dragnea să trăiască/Că-i capu la țara noastră!
    I s-a sculat lui să dea vitamina D poporului (D de la Dragnea). Va primi și el vitaminele M și U și I și E.

  2. Anonim

    destul de primitiv…..daca numai atat am inteles….

Leave a Comment