Cine a zis ca nu va candida?

Dind curs unei scheme deja cunoscute, dupa Declaratia de presa de luni dupa-amiaza, Traian Basescu a poposit la cele doua posturi publice ale tarii: TVR si RRA. Marti seara, a fost prezent la o Editie speciala a televiziunii publice intr-un dialog destul de comod cu Monica Ghiurco. A doua zi, miercuri, a venit rindul postului public de radio sa-l gazduiasca. Mult mai bine pregatita profesional decit Monica Ghiurco, Alexandru Andon l-a intervievat in cadrul unei Editii speciale a Dezbaterii radiojurnalului de prinz.

Cine le-a urmarit in direct sau le-a citit in monitorizari a remarcat imediat plicticosenia absoluta degajata de cele doua prestatii. Asumindu-si ipostaza de premier, ministru al Finantelor, ministru al Economiei si ministru al Educatiei, Traian Basescu a vorbit despre o sumedenie de lucruri: de la efectele Crizei economice, pina la materiile predate in scoli.

Absenta oricarui moment de scandal a facut ca interventiile sa treaca aproape neobservate in media.

Si, totusi, dintr-un anume punct de vedere, cele doua interviuri meritau o atentie aparte. Pentru ca in amindoua Traian Basescu a fost intrebat daca mai candideaza. Si la amindoua emisiunile a raspuns ca n-a luat o decizie.

Adversarii presedintelui si-au frecat miinile de bucurie, vazind in acest raspuns o confirmare a credintei lor ca Traian Basescu nu va mai candida.

Sentimentul isi are cauza intr-un amanunt: trecerea cu vederea a motivelor invocate de Traian Basescu in declaratiile din ultimul timp ca nu s-a decis daca va mai candida sau nu.

Semnificativ mi s-a parut astfel interviul acordat TVR.

Duioasa excesiv, dincolo de hotarele profesiei, Monica Ghiurco a observat ca adversarii lui Traian Basescu au inceput campania, atacindu-l. Dupa ce destainuie ca este greu sa suporte toate atacurile, Traian Basescu arata ca si-a propus sa reziste, pentru ca are o obligatie mai mare: de a se evita un derapaj major al Crizei.

Drept pentru care adauga:

Alte articole

Leave a Comment