Cântecul de lebădă al corupţilor

Asistăm, unii stupefiaţi, alţii mulţumind cerului, la un şir ce pare să nu se mai termine de percheziţii, audieri, reţineri şi arestări. Toate aceste demersuri vizează nume grele şi foarte grele, oameni de afaceri cunoscuţi, şefi care s-au lăfăit în ultimii ani în pernele moi ale fotoliilor din instituţiilor publice. Parchetul, DIICOT-ul şi DNA-ul au dat iama între cei care au trăit pe picior mare şi, pare-se, s-au înfruptat porceşte din sacul cu bani, dovedindu-ne că la capitolul potenţial de corupţie, România stă mai mult decât bine.
Vedete din lumea fotbalului, împreună cu importanţi oameni de afaceri îşi duc veacul la închisoare, după ce au tras în piept statul. Sunt colegi de celulă cu aleşi locali care, mânaţi de lăcomie, s-au preocupat să-şi burduşească, din finanţele publice, buzunarele, conturile şi saltelele. Nici că le-a păsat de legea din România, nici nu s-au temut de justiţie şi răul pe care îl fac; s-au considerat atotputernici, protejaţi în caz de ceva de mantia politicului. Iată că ulciorul spart nu merge de multe ori la apă, aşa că indivizi precum preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, cel de la CJ Mehedinţi, omologul său de la Constanţa, primarul Bacăului ori cei al Constanţei s-au trezit peste noapte că le zboară pernele de sub fund, că sunt luaţi pe sus de mascaţi, duşi la audieri şi cercetaţi pentru conflict de interese, abuz în serviciu, trafic de influenţă ori luare de mită. Cu siguranţă lista celor mânjiţi până la coate are pagini multe, iar dacă anchetatorii se vor dovedi la fel de operativi ca până acum, buletinele de ştiri vor fi pline astfel de ştiri surprinzătoare şi tot mai mulţi baroni locali se vor muta din fotoliile călduţe în celulele răcoroase.
Nu pot, totuşi, să nu mă întreb ce-au păzit anchetatorii până acum, de ce tocmai acum Parchetul, DIICOT-ul şi DNA-ul s-au pus serios pe treabă şi au năvălit între corupţii de calibru. Nu de alta, dar toţi cei care ţin, acum, primele pagini ale ziarelor, graţie mizeriilor pe care le-au săvârşit, nu calcă pe bec de ieri de azi. Bine-ar fi ca vigilenţa dovedită în ultimele luni de către procurori să fie una pe termen lung! Şi la fel de bine ar fi ca instanţele să nu manifeste pic de îngăduinţă pentru cei corupţi!

3 Thoughts to “Cântecul de lebădă al corupţilor”

  1. nae ledra

    Esti , oare naiva Andreea, nu-ti dai seama ca afirmatiile lui Ponta,prin care ,isi permite sa-i catalogheze pe procurori ,teroristi , basisti etc.,submineaza activitatea justitiei !!!

  2. Anonim

    Toti sant psdisti.De departe PSD-UL este cel mai toxic partid din Romania .Este partidul baronilor care conduc judete de 10,15 sau chiar mai multi ani.Da oare in Salajul nostru prapadit care este condus cam de aceiasi politruci psd de vreo 12 ani nu este niciun corupt?Astia-s cinstiti de dau pe afara.

  3. Anonim

    Andreea hai cu ceva nou de pe plan local ca p-astea le stim de o saptamana.Si nu il mai acuzati pe Ponta ca a numit-o pe Kovesi acolo.Pai asta a vrut sa-si faca curatenie in ograda cu mana altuia.

Leave a Comment