Când ticăloșia și hoția se împreunează

PSD încearcă să fie un povestitor şarmant. Asta, înainte de a se declara fățiș ca fiind deja un partid anti-justiție. Liderii partidului, în special Dragnea întâiul, se comportă deja precum Ceaușescu în anii glorioși ai comunismului. Nimic nu-i scapă primului infractor al țării, Liviu fiind de altfel coordonatorul tuturor misiunilor care au loc pe „frontul” iubitei noastre patrii. El știe ce cantități de ceapă, cartofi și sfeclă trebuie să înghită anual un român; el verifică și, implicit, cunoaște nivelul pesticidelor din toate produsele aduse din import; el știe la perfecțiune interesele „subterane” ale multinaționalelor care au ca unic interes ștergerea României de pe harta lumii; el stăpânește la perfecțiune codul penal și cel civil, astfel încât – la orice oră din zi sau din noapte – le poate ajusta din pix pe ici, pe colo, prin părțile esențiale; el este principalul, dacă nu unicul patriot român în viață, gata să lupte cu puterile oculte ce amenință țara din exterior și, firește, din interior; el este primul psiholog al patriei, astfel că este capabil să înțeleagă la perfecțiune greutățile prin care trec românii, empatizând oricând cu fiecare compatriot aflat în dificultate. Iar dacă ai curajul și îi dai două bețe, indiferent din ce esență de lemn ar fi ele, Liviu este capabil să-i facă de ocară pe toți componenții Orchestrei Filarmonice din Viena. Și știți ce-i trist în toată comedia asta? În anul de grație 2019, trăiesc (încă) foarte mulți români care îl privesc pe acest impostor ordinar ca pe un adevărat Mesia. Trist, dar adevărat.

În ultimii doi ani și câteva luni, penalii de la putere au trecut, treptat, prin control, presiune şi dominaţie, de la stadiul victimelor hăițuite de o justiție incompetentă și ilegitimă, la poziția călăilor, capabili să stabilească în nemernicia lor noua grilă de valori morale în societatea românească. Astfel că, în scurt timp, nu m-ar mira ca toți acești infractori ce fug astăzi de brațul legii, să obțină în curând statutul de eroi ai neamului românesc. PSD ne-a dat o lecție memorabilă și a bătut toate recordurile existente în ceea ce privește perioada de timp în care este posibil să treci de la condiţia de infractor, incompetent, lingău și corupt la statutul de erou al acestui neam. Cum este posibil să obți o astfel de performanță? E relativ simplu. Se ia o masă de câteva milioane de români îndobitociți, majoritatea păstrați de-a lungul timpului la un nivel intelectual aflat cel mult la genunchiul broaștei. Se adaugă câteva televiziuni și ziare naționale care să le dea analfabeților funcțional subiecte ce să le spele în continuare creierele. Mărești din pix pensiile și salariile din aparatul bugetar, cu bani luați cu împrumut. Arunci pe piață diverse subiecte cu tentă naționalistă, în care acuzi tot ce-i străin (bănci, Parlament European, multinaționale, firme importatoare de produse, imperialism american, Soros șamd) de imixtiune în treburile interne ale țării. Lovești la genunchi sau la buget serviciile de informații, în cazul nostru SRI. Ca apoi, să te tranformi subit în cea mai oropsită victimă a societății, tăvălindu-te prin noroi ca să pari umilit de instituțiile statului care te vânează (în cazul nostru Justiția) și la fel de umil și sărac ca cei care te privesc, și care oricând pot să îți ia locul.  Este, dacă vreți, rețeta perfectă de manipulare a maselor, atunci când propriul interes nu mai ține cont de nimeni și nimic.

Ingredientele de mai sus sunt la îndemâna oricui ar avea Puterea în mână la un moment-dat, într-o țară ca România, unde, dacă vrei, la orice oră din zi sau din noapte, ai pe cine prosti, ai pe cine cumpăra și, mai ales, ai de cine te folosi atunci când vrei să-ți păstrezi poziția dominantă din care să poți fura în continuare. Pentru că hoția stă la baza lipsei autostrăzilor, spitalelor, școlilor, civilizației, educației, bunului simț – subiecte trecute cu vederea de absolut toate partidele aflate până acum la guvernare, fără excepție, în ultimii aproape 30 de ani de când ăștia călcă cu nesimțire, sistematic, în picioare tot ce a mai fost de valoare în această țară după prăpădul făcut de comuniști. Pentru că, da, ei pot. Pentru că, da, în România, de zeci de ani, ticăloșia și hoția sunt ridicate la rang de virtute.

Leave a Comment