Bun venit, 2020!

”Vom deschide cartea. Paginile sale sunt albe. Vom pune cuvinte acolo singuri. Cartea se numește ”Opotunitate” și primul său capitol este Ziua de Anul Nou”. Edith Lovejoy Pierce

Acum că a trecut vremea zurgălăilor, a meselor mult prea copioase, a mâncărurilor și preparatelor care dau pe dinafară din frigider și de pe masă, tradițional, începem să ne gândim la Noul An 2020 care, iată, ni se așterne deja în față. Planuri, idei, speranțe, scopuri și visuri, toate se întrepătrund acum și ne dau acel imbold specific fiecărui început. Anul care a trecut să se ducă și să ia cu el toate necazurile, tristețile, supărările, iar cel care abia a început să ne aducă tot ceea ce e mai bun!

Bun – venit, 2020!

Pentru că fiecare Nou An este un nou început și o nouă șansă de a deveni cea mai bună versiune a noastră, de a întâmpina pregătiți oportunitățile destinate nouă și pentru a trăi cum trebuie: la maxim fiecare zi, recunoscători și fericiți. Câteva citate celebre, care ascund în ele adevăruri demonstrate de-a lungul deceniilor, ne pot ajuta să înțelegem mai bine cât sunt de importante câteva lucruri pe care, poate, mulți dintre noi le-am neglijat în anul care a trecut.

”Și acum întâmpinăm un nou an. Plin de lucruri care nu s-au întâmplat niciodată.” – Rainer Maria Rilke

”Sper că în anul care vine veți face greșeli. Pentru că dacă faceți greșeli, atunci înseamnă că faceți lucruri noi, încercați lucruri noi, învățați, trăiți, vă forțați pe voi înșivă, schimbându-vă pe voi și schimbând lumea. Faceți lucruri pe care nu le-ați făcut niciodată înainte și cel mai important, Faceți Ceva. De aceea aceasta este urarea mea pentru voi și pentru noi toți și urarea mea pentru mine. Faceți Noi Greșeli. Faceți glorioase, uimitoare greșeli. Faceți greșeli pe care nimeni altcineva nu le-a făcut înaintea voastră. Nu înghețați, nu vă opriți, nu vă îngrijorați că nu nu este suficient de bine, sau nu este perfect, orice ar fi: artă, dragoste, muncă, familie sau viață. Orice vă este frică să faceți. Faceți. Faceți noi greșeli, anul viitor și întotdeauna”― Neil Gaiman

”În fiecare An Nou oamenii îți aduc niște cadouri, dar cel mai bun cadou pe care îl primești este mereu același: propria ta existență. Este totodată cel mai bun cadou și pentru ceilalți” – Mehmet Murat Ildan

”Faceți planuri de Anul Nou. Săpați înăuntrul vostru și descoperiți  ce v-ar fi plăcut să se întâmple în viața voastră anul acesta. Asta vă va ajuta să vă implicați. Este o afirmare că sunteți interesați de a vă trăi viața la maxim în anul care urmează” – Melody Beattie.

”Întipăriți-vă în inimă că fiecare zi este cea mai bună zi a anului”- Ralph Waldo Emerson

”Douăzeci de ani de acum înainte vei fi cu mult mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decât de cele pe care le-ai realizat. Așa că aruncă zarurile. Navighează departe de portul sigur. Prinde vântul schimbării în velele tale. Explorează. Visează. Descoperă.” – Mark Twain.

Să ne fie, tuturor, un an bun, cu sănătate deplină și pace, cu înțelegere în case, dar și în locurile în care ne petrecem poate cea mai mare parte a zilei, locul de muncă. Un an în care să tolerăm mai mult din cele neînțelese până acum și în care să judecăm mai puțin, spre deloc, mai ales atunci când nu știm, nu cunoaștem povestea, situația, drama altuia. Să avem un an în care să fim mereu însuflețiți de gândul că nu este nicio clipă de pierdut. Mai ales dacă o pierdem cu lucruri inutile, supărări, dușmănii, judecăți, prejudecăți. Un an în care să ne aplecăm mai mult spre noi, spre lucruri nobile, simple, și mai puțin către ura și minciuna care răzbate din orice ungher al societății, de la televizoare și până la aparițiile live ale celor care ne conduc. Timpul trece, iar dacă trece zi de zi doar prin ei și cu ei, doar prin lucruri urâte, minciuni, fărădelegi, povești, atunci nu ne va fi bine. Să avem un an în care să redevenim noi înșine și să reușim să punem pe apele învolburate ale vieții, corabia speranțelor.

                                        La mulți ani!

 

 

Leave a Comment