Blestemul promovării

Fotbalul sălăjean traversează, de câţiva ani, o perioadă cât se poate de cenuşie. Lumea fotbalului din municipiu s-a săturat, parcă, să mai vadă o echipă ce evoluează de opt ani în Liga a III-a, o echipă care anul trecut a ajuns, din diverse motive, pe penultimul loc în seria din care face parte. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns acest lucru, Sălajul a rămas cu o singură echipă în acest an, după ce conducerea clubului Luceafărul Bălan a decis să se retragă din competiţie din cauza bugetului insuficient de care dispune. Formaţia de pe malul Someşului a rezistat, totuşi, un tur de campionat în Liga a III-a, chiar dacă a terminat „în genunchi”.
Nu acelaşi lucru s-a întâmplat, însă, cu Benfica Ileanda, în urmă cu câţia ani. Formaţia din Ileanda a învins la loviturile de departajare Bioland Paleu (Bihor), dar primarul comunei repective a afirmat la scurt timp după obţinerea rezultatului că echipa nu are resurse financiare necesare înscrierii şi evoluării într-o astfel de competiţie.
Performanţa obţinută de Benfica Ileanda la Cluj a fost uitată rapid de sălăjenii care iubesc „sportul rege”, chiar şi de jucătorii care evoluau în echipă la acea vreme. Probabil, la fel se va întâmpla şi cu rezultatele clubului din Bălan, unul care, la un moment dat spera să încheie turul chiar în prima parte a campionatului.
FC Zalău rămâne, în aceste condiţii, singura echipă cu care Sălajul se mândreşte, într-o oarecare măsură, într-un eşalon superior Ligii a IV-a. Un club care, după opt ani în care a activat în Liga a III-a, ar trebui să „dezbrace” haina acestui eşalon şi să îmbrace una mai nouă şi mai elegantă. Cu bugetul de care dispune clubul zălăuan în acest retur de campionat, dar şi cu cel aprobat pentru sezonul viitor, FC Zalău nu mai are nicio scuză când vine vorba de promovarea în Liga a II-a. Cu sau fără Stadion Municipal renovat, clubul de fotbal trebuie să demonstreze că are valoare să ajungă într-o competiţie unde Armătura Zalău „făcea jocurile” până în urmă cu un deceniu, iar sălăjenii aşteptau cu nerăbdare ziua de sâmbătă, pentru a putea umple tribunele stadionului.

Alte articole

Leave a Comment