ALDE Sălaj rămâne fără președinte! Mirel Taloș va ocupa fotoliul de vicepreședinte al Institutului Cultural Român

 

Mirel Taloş a primit, marţi, aviz favorabil din partea Comisiilor pentru cultură şi media şi a celei de politică externă din Senat pentru fotoliul de vicepreședinte al Institutului Cultural Român.

Comisiile de cultură şi de politică externă ale Senatului i-au audiat, marţi, pe candidaţii propuşi pentru conducerea Institutului Cultural Român (ICR), printre aceștia aflându-se și fostul deputat de Sălaj, Mirel Taloș. Dacă pentru poziția de președinte al ICR, avizul Comisiei a mers către Liliana Țuroiu, celălalt loc, și anume cel de vicepreședinte, i-a fost acordat lui Mirel Talos (propunerea ALDE), pentru acest fotoliu depunându-și candidaturile cinci candidați.

În urma audierii candidaților, comisiile permanente au întocmit un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta în şedinţa plenului Senatului, care va avea loc cel mai probabil imediat după Sărbătorile de Paște. În acea ședință, listele de candidaţi se vor supune votului plenului Senatului şi se vor aproba cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, ceea ce este evident doar o formalitate.

Potrivit lui Mirel Taloș, ICR trebuie să se apropie de universități, pentru că trebuie să meargă mai jos și pe axa vârstei. “Cu tot respectul, trebuie să promovăm și artiști emergenți, cu mai puțini numitori comuni. Apoi, cei mai mulți promovați de ICR sunt bucureșteni, instituții din București. Este o pondere prea mare. Deci, două birouri pe lângă centrele universitare din Iași și Cluj ar însemna o mai mare deschidere”, a adaugat Talos. „Eu voi fi în situația să propun crearea unor centre care să facă sesiuni de proiecte de selectare a unor produse culturale. Le văd ca centre de selectare”, a precizat Talos, care a subliniat că își va da demisia din partid, în ziua în care va fi votat vicepreședinte al Institutului.

Conducerea operativă a ICR este asigurată de un preşedinte, cu rang de ministru, ajutat de doi vicepreşedinţi, cu rang de secretar de stat, numiţi şi revocaţi în/din funcţie de plenul Senatului, cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, la propunerea Biroului permanent al Camerei superioare.

Născut în 3 decembrie 1973, în Zalău, Mirel Taloș a fost deputat în trei legislaturi consecutive (2004-2008, 2008-2012 și 2012-2016). A absolvit, în 1996, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București, pentru ca trei ani mai târziu, în ‘99, să devină absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Mirel Taloș a fost membru al Partidului Național Liberal (1998-2014), pentru o perioadă deținând și funcția de vicepreședinte al PNL Sălaj. De asemenea, în perioada 2004-2007, a ocupat fotoliul de consilier al președintelui PNL, Călin Popescu-Tăriceanu. În 2014, a fost unul dintre fondatorii Partidului Liberal Reformator, membru al Biroului Politic Central, președinte al filialei Salaj, iar în 2015 membru fondator al Partidului Alianța Liberalilor și Democratilor- ALDE , membru al Biroului Politic Central, președinte al filialei Sălaj.

15 Thoughts to “ALDE Sălaj rămâne fără președinte! Mirel Taloș va ocupa fotoliul de vicepreședinte al Institutului Cultural Român”

 1. Gghhgjj

  Este ne
  am cu tariceanu acest opportunist ???? CE a mancat cane a cost mic,de are atata noroc ????

 2. Anonim

  Merita functia este un mare om de cultura…ii va scrie cartile la Tariceanu peste cateva luni să-i scada ani de pușcărie

  1. Anonim

   si uita asa tot „rahatul” se ridica deasupra apei.
   Dar vina este a noastra, caci noi votam asemenea oameni.
   Ei sunt „oglinda” noastra !

 3. Anonim

  Nu e cazul ca Sălajul să se laude cu achizițiile găștii lui Tăricean! Domnul acesta nu are nici o legătură cu cultura, e paralel, ca șinele gării Zalău (investiție pe care a învîrtit-o). Reiese că este specialist în Limbi Politice (avînd în vedere cele două facultăți absolvite). Oare vorbește tot atît de bine străineza ca Olguța?

  1. Anonim

   la engleza e bun. a fost la „studii” in SUA

 4. Ce inseamna sa fii purtatorul de geanta a lui tariceanu.

 5. Anonim

  ce va tot mirati? marele sau merit cultural este ca nasul sau este Tariceanu.

  1. Anonim

   si ce va recomanda pentru acest post?
   vocea si talentul ! 🙂 🙂

 6. anonim

  Penibil! Penibila numire! Sa nu ne mai miram ca suntem curul Europei! Cu asa oameni(talos si tariceanu)

 7. anonim

  Toti membri Alde incap intr-un microbus! Sunt frustatii PNL si mancatorii de rahat!

  1. Anonim

   poate, dar astia ne conduc 🙁 si doar la bine o sa ne asteptam de la ei. le bine pentru ei 🙂

 8. Anonim

  Deocam data D-l TARICEANU este unul dintre cei mai inteligenti politicieni , patriot ,cunoscator al legii ,un adevarat roman care nu se lasa calcat de tavalugul antiromanesc, un om care merita tot respectul nostru .Cat despre D-l TALOS nu-l cunosc deci nu comentez asta nu ma impiedica sa nu fac comparatie intre cei doi .

 9. Anonim

  gunoi al societatii de azi.

 10. Anonim

  Balint sau Bode cum sunt ?

Leave a Comment