50 de lei un kilogram de carne de miel? Băi, vouă nu vă e rușine?

Nu, de data asta lucrurile au luat-o razna. Se spune că nu e prost cel care cere, e prost cel care dă. Mi-am petrecut vacanțele la țară, bunicii mei au avut animale, îmi petreceam verile la strâns de fân, știu ce înseamnă, crede-mă. Măh, dar de aici și până la a cere între 50 și 60 de lei pentru un kilogram de carne de miel e nesimțire curată, înțelegi? Ție chiar nu ți-e rușine, comerciantule? Ești un nesimțit, asta cred eu despre tine. Înțeleg, e război, s-a scumpit curentul, s-a scumpit și gazul, dar asta nu înseamnă că trebuie să jefuiți, măh. Știați că în Sălaj avem zeci de mii de oi, că sunt crescători cu duiumul, că unii cresc oi doar pentru a beneficia de subvenție? Nu știați, nu? Problema nu e cu fermierii. La ei găsești și miei la preț corect, cu bun simț. Baiul mare e în magazine. Băieții ăștia deștepți cumpără mielul la un preț, îl belesc și ți-l vând ție sau mie la preț dublu sau chiar cu mai mult. Și toate acestea se întâmplă fără ca nimeni să ia atitudine. M-am săturat de economiștii care îmi spun că cererea este cea care reglează piața, m-am săturat de analize făcute din pix, pe tastatura unui calculator. Ne pricepem extrem de bine la date, la analize, la datul cu părerea în spațiul public. Nu, sunt mii și mii de oameni pentru care niște amărâte de produse alimentare specifice sărbătorilor pascale au ajuns un lux, înțelegeți? Ce s-ar întâmpla dacă lumea n-ar mai cumpăra carne de miel? Cred că dezmățul a ajuns la cote inimaginabile, iar democrația asta este prost înțeleasă, tot mai mulți înțeleg că democrația înseamnă să facă ce vor, cum vor și când vor. Nu, democrație, cred eu, înseamnă corectitudine, legi clare, reguli ce trebuie respectate. Iar acolo unde nu sunt reguli, haosul domnește. Nesimțirea a ajuns virtute, domnește și are mare succes, s-a dovedit! Și în timp ce politicienii se scuipă pe facebook, iar primarii se laudă cu ajutorul răspândacilor plătiți, pensionarul ăla amărât, cel fără pensie specială și cu un venit de doi lei, se duce, se uită la vitrină și cere o jumătate de kilogram de carne de miel sau cel mult un kilogram. Sărbători liniștite! A, să nu uitați să puneți ouăle roșii, șunca și lumânările aprinse pe facebook, să arătăm lumii că am luat lumină.

Adrian Lungu

7 Thoughts to “50 de lei un kilogram de carne de miel? Băi, vouă nu vă e rușine?”

 1. […] Nu, de data asta lucrurile au luat-o razna. Se spune că nu e prost cel care cere, e prost cel care dă. Mi-am petrecut vacanțele la țară, bunicii mei au avut animale, îmi petreceam verile la strâns de fân, știu ce înseamnă, crede-mă. Măh, dar de aici și până la a cere între 50 și 60 de lei pentru un kilogram de carne de miel e nesimțire curată, înțelegi? Ție chiar nu ți-e rușine, comerciantule? Ești un nesimțit, asta cred eu despre tine. Înțeleg, e război, s-a scumpit curentul, s-a… Citeste mai mult […]

 2. Ioan

  Am văzut și eu preț de 50 lei/kg la carnea de miel, mai mult decît dublu decît de porc. Și am văzut la tv neobrăzarea unor speculanți auto-numiți „producători” că și dacă vînd cu 50 lei ies în pierdere. Măi, măi, ce filantropi!
  Îmi place foarte mult ciorba, friptura de miel, drobul, dar la prețul acesta voi cumpăra la… paștele cailor!

  1. Anonim

   Deh,se pare ca razboiul a scumpit si iarba !!

 3. Anonim

  Și mai supărător e faptul că acel c ufurit de pensionar care nu-și permite decât 1 kg de miel a votat cu liberalii !

  1. Anonim

   Bai postac rosu handicapat, n-Ai aflat ca e si PSD la guvernare? Sau ai lipsit la lectia cu bastonase?

 4. Ghițuca

  ce au liberalii si pensionarii cand psd ul este la conducere , ministrul economiei =psd, ministru de finanțe=psd, atunci ce mai vorbim?

 5. monel

  Dobitocului de mai sus, care a votat psd-ul, aflat in fruntea bucatelor guvernarii, trebuie sa-i amintesc declaratia ministrului PSD al finantelor care spunea ca intre a da 1 leu de Pasti, sau 1000 de lei, e chestie de optiune! Poate pentru el si Ciolacu! Dar, asa-i la PSD!

Leave a Comment