Zeci de străzi din Zalău vor beneficia de iluminat public modern

Primăria Zalău va depune pentru finanţare prin fonduri europene un proiect de modernizare a sistemului public de iluminat prin care consumul de energie electrică şi, implicit, costurile să fie reduse cu peste 50 la sută faţă de cele actuale.

Potrivit documentaţiei tehnico-economice aprobate în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Zalău de marţi, proiectul “Modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău” are o valoare totală estimată de 13,3 milioane de lei, acesta urmând a fi depus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Proiectul prevede o investiţie ce vizează 75 de străzi din Zalău, din care zece vor beneficia de înlocuire totală a sistemului de iluminat şi 65 de lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, în ambele situaţii fiind vorba de aparate de iluminat de tip LED cu sistem inteligent de management prin telegestiune. Proiectul va aduce o reducere de consum şi, implicit, o reducere a cheltuielilor cu energia electrică de minim 56 la sută, comparativ cu situaţia actuală, consumul anual de energie primară în luminat public urmând să scadă de la 584 kwh la 179 kwh.

 

 

Alte articole

One Thought to “Zeci de străzi din Zalău vor beneficia de iluminat public modern”

 1. Anonim

  aceasi oameni din primarie au mai facut in proiect de 4,2 milioane de euro, cel de management al teraficului din Zalau !
  si ce a iesit?
  radarele fixe nu au fost puse in functiune niciodata
  camerele video functioneaza doar de décor
  semafoarele nu sunt bine correlate, desi softul permite ca acestea sa fie imby=unatatite
  etc

Leave a Comment