Vești proaste! Plata pensiilor întârzie în luna ianuarie

Plata pensiilor prin Poșta Română va întârzia în luna ianuarie. Ministrul Muncii a afirmat că întârzierea este „justificată“. În schimb, pensionarii care încasează banii în cont și îi scot prin utilizarea cardului, vor primi pensia fără nicio întârziere.

Plata pensiilor prin Poşta Română se va face luna aceasta până în 17 ianuarie, fiind decalată cu două zile, a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

„Au fost închise conturile în Trezorerie. Ţinând cont de faptul că 1 şi 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive. S-au făcut deschiderile de conturi, s-au făcut plăţi de către Poşta Română. Începând de săptămâna viitoare, cu precizarea că se va lucra sâmbătă, 12 ianuarie, se vor relua plăţile şi vor intra în grafic. Practic plăţile trebuiau închise în data de 15. Luna aceasta, şi doar luna aceasta, se vor închide în data de 17, cu două zile decalate”, a explicat Budăi.

Acesta a subliniat că pensionarii care încasează banii în cont, care îşi vor ridica banii de la bancomate cu cardul, vor avea aceeaşi zi de plată, fără nicio întârziere.

Alte articole

One Thought to “Vești proaste! Plata pensiilor întârzie în luna ianuarie”

  1. Minciuni pesediste !

    Oliviane, te rog eu frumos, dacă scrii despre pensii, nu mai scrie tâmpeniile şi fleacurile lu budă-ministru Nu-ţi dau indicaţii da, o problemă demnă de analizat este evoluţia procentuală a punctului de pensie faţa de salariul mediu brut pe economie şi ai să constaţi o mare ticăloşie. În 2017, când PSD s-a angajat în faţa pensionarilor că va duce punctul de pensie la 45 % din salaroiul mediu brut, acest procent era de 30 %. Acum, în ianuarie 2019, chiar dacă suntem la jumătatea mandatului, acest procent nu a crescut cu nimic, mai rău, acum este sub 30 %. În termeni reali, pensia a scăzut din 2017, nu a crescut cu nimic !

Leave a Comment