Un nou contract ce include tronsonul sălăjean al autostrăzii „Transilvania” a fost semnat la Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a semnat Contractul de prestări servicii de întocmire documentații cadastrale și rapoarte de evaluare pentru imobilele afectate de coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică ,,Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea Mihăiești – Suplacu de Barcău, km 0+000 – km 80+054, pe teritoriul localităților Sânpaul din județul Cluj și localităților Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea, Zalău, Meseseni de Jos, Crasna, Boghiș, Nușfalău, Ip și Marca din județul Sălaj. Ofertantul declarat căștigător al acestei proceduri de achiziție publică este Asocierea Cornel & Cornel Topoexim S.R.L. – Geoter Proiect S.R.L. – Theotop S.R.L. – C.I. Gheorghe Simona Florina – S.C.A. M.S. Dumitrașcu și Asociații Valoarea contractului este de 4,8 milioane de lei fără TVA, finanțarea fiind din Fonduri Europene Nerambursabile. Durata contractului este de 30 de luni de la data semnării lui. Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat: „Dacă în cei trei ani de guvernare PSD, s-a lucrat pe doar două tronsoane din cele zece ale Autostrăzii Transilvania, restul loturilor fiind ținute în întuneric, la sertar, lăsându-le practic fără nicio perspectivă, Guvernul liberal a schimbat radical modul nesănătos de abordare cu care ne-a învățat socialiștii față de majoritatea proiectelor de infrastructură din România”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Potrivit acestuia, Autostrada Transilvania are la această data 110 kilometri aflați în lucru. „În momentul în care vom finaliza şi cele două proceduri de licitaţie pentru cele două tronsoane rămase nelicitate, și anume Poarta Sălajului – Nuşfalău (41 de kilometri), cu tunelul Meseș, şi Surplacu de Barcău – Chiribiş (26 de kilometri), în luna ianuarie, avem termenul de depunere a ofertelor pentru ambele loturi. Practic, peste doar câteva săptămâni, vom putea spune că Autostrada Transilvania a intrat în linie dreaptă, pe un drum ireversibil al construcției ei, cu toate proiectele licitate, cu toate contractele semnate. Astfel, la sfârşitul următorilor patru ani ne propunem ca 160 de kilometri din autostrada Transilvania să fie daţi în trafic”, a subliniat ministrul Transporturilor.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Un nou contract ce include tronsonul sălăjean al autostrăzii „Transilvania” a fost semnat la Ministerul Transporturilor”

  1. Anonim

    Bravo Bode! Doar că puteai relata toate aceste realizări firesc, fără să… înjuri socilaiștii etc. Fără ură, fără îngâmfare…

    1. Anonim

      Că „Bombonel” Năstase a băgat peste 4 miliarde de euro în vreo 40 km de „behtel”.

Leave a Comment