Tronsonul doi al centurii Zalăului – un produs româno-chinezesc

Construirea celui de-al doilea tronson al şoselei ocolitoare a Zalăului ar putea intra în linie dreaptă după ce o o asociere a două firme – una din Zalău, Sălaj și cealaltă din Beijing, China (companie înființată în 1950, a șasea ca mărime din China), a depus oferta în licitația pentru construirea acestui obiectiv. Este vorba despre compania Sinohydro din China şi firma Good Prod SRL din Zalău. În perioada următoare, potrivit oficialilor din Ministerul Transporturilor, va fi analizată garanţia de participare, urmată de evaluarea documentului unic de achiziţie europeană, verificarea şi analiza ofertei tehnice şi evaluarea financiară a ofertantului, după care va fi semnat contractul. „În termen de 15 zile de la semnarea contractului, ofertantul trebuie să depună garanţia de bună execuţie, după care se emite ordinul de începere pentru realizarea proiectului tehnic, iar apoi ordinul de începere a lucrărilor de construcţii, acestea din urmă derulându-se pe parcursul a 24 de luni”, a explicat Scarlat. Acesta a oferit detalii despre cei doi asociaţi, precizând că societatea din China a mai participat la proceduri de achiziţie deschise de către CNAIR şi are semnat un contract de întreţinere multianuală cu Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi. Lipsa şoselei ocolitoare în municipiu irită terbil şoferii, în special pe cei cu maşini de mare tonaj. Aceştia sunt nevoiţi să parcurgă cei aproximativ 10 kilometri, cât are oraşul de la un capăt la altul, în aproape o oră. De asemenea, locuitorii străzilor pe care se desfășoară în prezent traficul greu se plâng nu doar de decibelii care în timp le afectează sănătatea, ci şi de aerul tot mai poluat şi distrugerea locuinţelor. Din cauza trepidaţiilor produse, casele le-au fost deteriorate, multe dintre ele având chiar fundațiile fisurate. La începutul anului 2007, locuitorii municipiului au fost anunţaţi că vor avea o şosea de centură şi trei ani mai târziu, în 2010, a fost gata primul tronson. După mai mult de zece ani, deși anual se anunța că urmează ca lucrările să înceapă, nimeni nu s-a ales cu nimic concret până în prezent.

 

Alte articole

5 Thoughts to “Tronsonul doi al centurii Zalăului – un produs româno-chinezesc”

 1. Anonim

  Good Prod SRL e firma lui Andrei Dorin Hodis, apropriat a lui Bode si Turcas, fost PDL

 2. Anonim

  Rusinos! Bode te trezesti? Good Prod firma aflata in insolventa cu 2 angajati si cu Hodis la „butoane”. Rusinos!

  1. Seth

   Logic ca Bode trebuie sa vina cu ceva, doar e campanie, oricum e mânjit cu rahat. Iar de curățat haznaua nu prea vrea, ii place situația.

 3. Anonim

  Stati liniștiti !!! Nu se va realiza nicio lucrare ! Vor mai trece inca cel putin 10 ani pana cand va fi realizată!!!

 4. Anonim

  Iti vine sa vomiti! pleac-ai nostri vin ai vostri noi ramanem tot ca….Cum se schimbs unii cu altii cum unele firme infloresc brusc. Si mai au tupeul sa umble cu ,,interesul nationel,, pe buze…Satura-v-ar Dumnezeu de sa nu puteti duce!

Leave a Comment