Taxele și impozitele zălăuanilor nu vor crește în 2018

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a anunțat joi, în cadrul ultimei ședințe de consiliu local din 2017, că impozitele zălăuanilor vor rămâne, în 2018, la același nivel cu cele din anul care se încheie. Cota de impozitare aplicată clădirilor nerezidențiale va fi de 0,3 la sută în privința persoanelor fizice, în timp ce în cazul persoanelor juridice cota scade de la 1,3 la 1,1 la sută. Există o excepție, în privința taxelor pentru autovehiculele cu masa mai mare de 12 tone, aceasta fiind în 2018 majorată cu un mic procent, conform OUG 79 care obligă Unitățile Administrativ teritoriale să aplice o majorare a taxelor strict în privința acestor autovehicule de mare tonaj.

„Taxele și impozitele rămân la nivelul anului 2017, o parte din ele urmând chiar să scadă. Acordăm scutiri la 11 tipuri de clădiri cum ar fi cele afectate de calamități, cele ale căror proprietari au venituri mai mici decât salariul minim brut pe țară, clădiri ce intră în categoria monumetelor istorice și alte tipuri de clădiri și terenuri”, a spus primarul municipiului, Ionel Ciunt.

Creșterile de impozite rămân, în continuare, valabile, în cazul clădirilor nerezidențiale aflate în intravilanul municipiului, clădiri aflate în stare avansată de degradare și în privința cărora prorietarii nu iau măsuri și nu execută reparații. Creșterea va fi una uriașă, cu 300 la sută, pentru această categorie de clădiri. Zălăuanii persoane fizice, care vor achita impozitul până în 31 martie 2018, vor beneficia de o reducere de 10 la sută la impozite, în timp ce persoanele juridice vor beneficia de o reducere de 5 la sută.

Alte articole

One Thought to “Taxele și impozitele zălăuanilor nu vor crește în 2018”

  1. Anonim

    Explicati ultima fraza a articolului !

Leave a Comment