Subvenţii de peste 1.000 de lei pe lună pentru firmele sălăjene care angajează ucenici

Pentru a-i încuraja pe angajatori să încadreze în muncă ucenici şi stagiari, statul le oferă subvenţii consistente. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj a anunţat că firmele care încheie un contract de stagiu cu absolvenţii de învăţământ superior primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derularii contractului de stagiu, câte 1.350 lei lunar. Pentru agenţii economici care angajează ucenici, subvenţia este de 1.125 lei/lună. Banii se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat de către salariat.
Conform prevederilor legale, în funcţie de nivelul de calificare pentru care se face perioada de ucenicie, contractele nu vor putea dura mai puţin de: 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2, respectiv 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3. În cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4, contractele vor dura cel puţin 36 de luni.
Prevederile din lege referitoare la angajarea stagiarilor au intrat în vigoare la data publicarii în Monitorul Oficial, respectiv în 11 iulie, dar nu și cele referitoare la contractele de ucenicie, care vor intra în vigoare în 30 de zile de la data publicării actului (10 august).
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Sălaj, până în prezent nu a fost semnat niciun contract cu ucenici sau stagiari.

Alte articole

Leave a Comment