Sălajul se laudă cu mai mulţi turişti

Peste 40.000 de turişti au poposit în judeţul Sălaj în cursul anului trecut, potrivit ultimelor date ale Direcţiei Judeţene de Statistică, numărul acestora fiind mai mare cu 11 procente faţă de cel înregistrat în 2016. Aproape 87 la sută dintre turişti au fost români, mai arată sursa citată. În ceea ce îi priveşte pe vizitatorii de pestre graniţe, majoritatea au fost europeni, iar din aceştia, aproape o treime, din Ungaria.
Sosirile în hoteluri dețineau, în anul 2017, o pondere de 55,8 la sută din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare.

Turiştii care ne-au vizitat au totalizat 92.122 de înnoptări în structurile de primire turistică, în creştere cu 9,6 la sută faţă de cele înregistrate în anul precendent. Mai mult de 90 la sută dintre înnoptări au fost ale turiştilor europeni, în principal francezi.
Potrivit DJS Sălaj, înnoptările  în  hoteluri  dețineau, în anul 2017, o pondere de 65,1 la sută din numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare. Durata  medie a şederii a fost de 2,2 zile la turiştii români şi de 2,6 zile la cei străini. Indicele  de  utilizare  netă  a locurilor de cazare a fost, anul trecut, de 14,9 la sută  pe total structuri de cazare, în creştere cu 1,8 puncte procentuale față de perioada corespunzătoare din 2016. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s‐au înregistrat la hoteluri (26 la sută), vile turistice (15 la sută), bungalouri (9,9 la sută), pensiuni agroturistice (9,5 la sută), cabane turistice (8,5 la sută).

Alte articole

Leave a Comment