Sălajul, emblema sărăciei naționale

Faptul că salariile sălăjenilor au fost și sunt în continuare mult mai mici comparativ cu salariile din celelalte județe ale țării nu mai este nicio noutate. Sălăjenii continuă să primească salarii cu aproape 20 la sută sub media pe țară, aspect confirmat de cel mai actual raport emis de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Sălaj cu privire la “principalii indicatorii economico-sociali ai județului în luna iulie 2020”. Potrivit sursei citate, în Sălaj câştigul salarial mediu nominal net în luna iulie a fost de 2.710 lei/persoană, mai mic cu 19,6 la sută față de câştigul salarial mediu net pe total țară. De asemenea, câştigul salarial mediu nominal brut,  în luna precizată, a fost de 4.316 lei/persoană, mai mic cu 21,1 la sută față de câştigul salarial mediu nominal brut pe total  țară. Indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net pe total județ  şi indicele prețurilor de consum pe total județ  şi indicele prețurilor de consum pe total  țară, în luna iulie 2020, a fost de 103,1 la sută față  de luna iunie 2020 şi de 98,9 la sută față de luna iulie 2019. În ceea ce privește efectivul de salariați, la sfârşitul lunii precizate, acesta a scăzut cu 986 de persoane (‐1,9 la sută) față de luna iulie a anului trecut şi cu 14 persoane (‐0,03 la sută) față de luna precedentă a anului în curs.

 

3 Thoughts to “Sălajul, emblema sărăciei naționale”

  1. Duh otrăvit

    Zalăul avea construită în perioada socialistă o puternică platformă industrială, 21.000 sălăjeni aveau locul de muncă asigurat aici. Duhul otrăvit al democrației au ruinat-o, practic au rămas numai Țevile și Anvelopele, iată consecințele !

  2. Adi

    Stimate doamna.Media asta este in privat sau sunt cuprinsi si cei de la buget ? Caci dupa stiinta mea cei din buget au acelasi salariu indiferent de judet.E bine de precizat.Eventual la urmatorul articol prezentati cifre separate.Dk. vi le-a da oarecine😁

  3. Anonim

    Am 1400 ron pe luna sint mandru ca is roman si votez intodeauna cu PSD.norok.

Leave a Comment