Sălăjenii îşi fac case la ţară

Criza economică şi-a pus serios amprenta asupra domeniului construcţiilor. Potrivit datelor furnizate de către Direcţia Judeţeană de Statistică Sălaj, în primele nouă luni ale acestui an, primăriile din judeţ au eliberat 346 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu două procente faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent. Aproape două treimi dintre acestea au fost eliberate în mediul rural.

Statisticile arată că în Zalău, Şimleu Silvaniei, Bănişor şi Chieşd s-au înregistrat scăderi considerabile ale numărului de autorizaţii emise. În schimb, sectorul construcţiilor a dat semne de revenire în Bălan (+8), Buciumi (+6), Marca (+5), Jibou, Românaşi şi Şamşud (+3).

În luna septembrie a acestui an, au fost eliberate 34 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, fiind la nivelul lunii precedente. Mai puţin de un sfert dintre acestea vizează construcţiile ridicate în mediul urban. În clasamentul pe localităţi, din punct de vedere al numărului de astfel de documente emise conduce Zalăul, urmat fiind de Şimleu Silvaniei, Buciumi şi Hereclan.

Alte articole

Leave a Comment