Sălăjenii din străinătate, urmăriţi fiscal prin Spaţiul Privat Virtual. Ambasadele şi consulatele, obligate să îi identifice

Ambasadele şi consulatele României din străinătate vor trebui să îi identifice pe toţi românii stabiliţi în străinătate, pentru ca ANAF să-i poată înregistra în Spaţiul Privat Virtual (SPV), portal prin care Fiscul le va urmări rezidenţa fiscală şi le va comunica dacă au taxe de plătit în ţară.

Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de ordin în care susţine că este „necesară identificarea în străinătate, la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României, a persoanelor fizice în scopul înregistrării acestora ca utilizatori ai serviciului <Spaţiul privat virtual> (SPV)”.

Potrivit Ministerului de Finanțe, necesitatea vine din faptul că mulţi cetăţeni români domiciliază sau lucrează în străinătate şi din faptul că este interesul statului român de îndeplinire a obligaţiilor fiscale de către toţi contribuabilii, indiferent dacă sunt pe teritoriul României sau domiciliază/muncesc în străinătate.

Alte articole

6 Thoughts to “Sălăjenii din străinătate, urmăriţi fiscal prin Spaţiul Privat Virtual. Ambasadele şi consulatele, obligate să îi identifice”

 1. Anonim

  Să plătească impozite ȘI în Rrom-ânia, că trebuie bani pentru PENSIILE SPECIALE date de PSD! Și pentru ajutoare la colorați.

 2. Anonim

  Excelenta idee, daca tot ii manca- n cur sa voteze in Romania apoi, sa plateasca impozite-n tara !

  1. Anonim

   Fiind cetățeni români, au drept egal de vot cu tine și cu țiganii care nu plătesc impozit nicăieri! Ți se pare normală DUBLA impozitare?

  2. Sirius

   Si cam ce impozite ai vrea tu sa plătească in tara? Sunt impozitati legal in tara unde muncesc, asa ca mucles, gogorita psd-ista sau un fel de alba neagra tipica lor.

 3. Anonim

  Daca vrei ca tu sa ai un cuvant de spus la alegeri si esti un bun român, este normal sa platesti taxe si impozite pentru tara de care îți pasă atât de mult. Nu este vorba de impozitul pe salariu pe care îl platesti acolo unde muncesti ci despre taxele si impozitele pe proprietati daca le ai in tara. Este corect si cinstit sa achiți datoriile catre tara.

 4. Anonim

  Este vorba de plata taxelor si impozitelor pentru propietatiile din tara (Romania) , cei care au. Nu despre dubla impozitare a veniturilor(este imposibil intrucat nu realizeaza un venit in Romania)

Leave a Comment