S-a decis prelungirea valabilității polițelor RCA de la Euroins

Guvernul României a aprobat, în data de 30 august, proiectul de OUG prin care se prelungește valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins. Pin votarea prelungirii acestora, polițele în cauză sunt valabile până în data de 8 decembrie, inclusiv. Premierul Marcel Ciolacu apreciază că „motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins. Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”.

Odată cu prelungirea valabilității polițelor RCA, majoritatea șoferilor afectați de falimentul companiei vor beneficia de întreaga valabilitate a poliței. Firma nu a mai emis polițe în ultima vreme, aflându-se în procedură de faliment. În data de 17 martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis ridicarea licenței Euroins, cel mai mare asigurător RCA de pe piaţă.

One Thought to “S-a decis prelungirea valabilității polițelor RCA de la Euroins”

  1. […] Guvernul României a aprobat, în data de 30 august, proiectul de OUG prin care se prelungește valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins. Pin votarea prelungirii acestora, polițele în cauză sunt valabile până în data de 8 decembrie, inclusiv. Premierul Marcel Ciolacu apreciază că „motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins. Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie… Citeste mai mult […]

Leave a Comment